Nieuws uit ZwolleVoorpagina

PEC Zwolle fans niet eens met alcoholverbod

De fans van PEC Zwolle zijn het niet eens met het alcoholverbod wat zij hebben gekregen voor de heenreis naar de aanstaande halve finale van de KNVB beker in Enschede. Dit verbod heeft de burgemeester van Enschede, Fred de Graaf, hen opgelegd. De voorzitter van de supportersclub PEC Zwolle, Freddy Eikelboom, stuurt namens alle supporters een brandbrief naar de burgemeester.

In deze brief legt Freddy Eikelboom zijn onbegrip over het besluit uit. ‘’Wij als supporters van PEC Zwolle hebben laten zien bij de bekerfinale op 20 april 2014, en bij de strijd om de Johan Cruijff schaal in Amsterdam, hoe je correct en goed gedrag vertoont.’’ Hier aan voegt hij toe: ‘’Laten we eerlijk zijn, denkt u het echt dat twee blikjes per persoon op de heenweg een positief of negatief verschil zou kunnen maken voor de openbare orde voor, tijdens en na de wedstrijd? Wij denken van niet en ervaren uw voorgenomen besluit als een ware straf voor goed gedrag.’’

De supporters vragen om het besluit te heroverwegen, zodat zij van de wedstrijd, ongeacht het resultaat, een leuk feest kunnen maken.

Gerelateerde artikelen

Back to top button