Nieuws uit ZwollePEC ZwolleSportVoorpagina

PEC Zwolle en Willem II komen niet tot scoren

Zwolle – Het treffen tussen PEC Zwolle en Willem II heeft zaterdagavond zowel geen winnaar als doelpunten opgeleverd. Beide teams kregen weliswaar een penalty, maar de VAR haalde de bal ook twee keer van de stip. Ook werd een laat doelpunten van de bezoekers na minutenlang beelden kijken en overleggen geannuleerd: 0-0.

Foto’s: Hans Smit

Met Slobodan Tedić als aanvalsleider probeerde PEC Zwolle Willem II direct onder druk te zetten en dat lukte heel aardig. De eerste kans was dan ook van PEC Zwolle en kwam op naam van Immanuel Pherai die zijn kopbal geblokt zag worden. Nadat keeper Robbin Ruiter de bal vast had leek Willem II rustig op te bouwen, maar Ruiter hervatte het spel belabberd waardoor Dean Huiberts het van afstand probeerde. Zijn inzet ging net naast. Diezelfde Huiberts vond in het vervolg van de wedstrijd met een schot het zijnet, terwijl even later Ruiter handelend moest optreden bij een verraderlijk schot van Pherai. Willem II zette hier één grote kans tegenover, maar Mike Ndayishimiye schoot over het doel van de Blauwvingers.

Uitvallen Van Polen

De grootste domper van PEC Zwolle moest toen nog komen. Aanvoerder Bram van Polen moest vijf minuten voor rust de strijd staken met een blessure aan het bovenbeen. Destan Bajselmani verving de onfortuinlijke verdediger. Vlak voor rust wees scheidsrechter Martin Pérez nog naar de strafschopstip na een overtreding op Tedić, maar al snel werd duidelijk dat die beslissing niet correct bleek, daar de Serviër buiten het strafschopgebied op de enkel werd getikt. De vrije trap ging in de muur, maar de aanval eindigde met een vlammend schot van Yuta Nakayma, die op een haar na de kruising miste.

Kansen Pherai

De tweede helft begon Willem II sterker, maar daarna kreeg PEC Zwolle via vooral smaakmaker Pherai kansen. Een schot na een combinatie met Leemans was hard zat maar over en een poging in de korte hoek werd gepareerd door Jorn Brondeel, die bij Willem II de geblesseerd uitgevallen keeper Robbin Ruiter had vervangen. Ook Willem II kreeg twee beste mogelijkheden. Evangelos Pavlidis verlengde een voorzet gevaarlijk, maar kreeg de bal niet langs Zetterer en de Griek vond een kwartier voor tijd de paal na een strakke kopbal. Het was de voorbode voor een spectaculaire slotfase die bol stond van de spanning.

Zelfverzekerde Zetterer

In de laatste fase van de wedstrijd schoot Pherai na sterk werk van Tedić voorlangs en kreeg Mustafa Saymak in anderhalve minuut twee keer geel. Eerst voor een handsbal en later voor een overtreding op de rand van het strafschopgebied. Penalty, zo oordeelde Pérez. Pavlidis stond al klaar om af te drukken toen opnieuw VAR Alex Bos op de lijn verscheen. De overtreding van de middenvelder vond buiten het strafschopgebied plaats en dus volgde er ook hier een vrije trap. Uit die vrije trap scoorde Willem II dan tóch. De ingestudeerde variant werd fraai door Jan-Arie van der Heijden achter Zetterer geschoten waarna er een groot Tilburgs feest losbarstte in het muisstille stadion.

Zetterer stond toen al verhaal te halen bij één van de assistent-scheidsrechters vanwege vermeend buitenspel. De doelman beklaagde zich omdat hij geen zicht had gehad op de bal. De aanblik op het veld was vervolgens minutenlang tamelijk bijzonder, met een door Willem II klaar gelegde bal op de middenstip en één in het strafschopgebied van Zetterer. Het was de Duitser die uiteindelijk gelijk kreeg, al had de VAR daar nog weer de hulp van de scheidsrechter bij nodig, die zelf de beelden nog even moest komen bekijken.

Met maar liefst zes extra speelminuten moest PEC Zwolle nog vol aan de bak om het punt over de streep te trekken. Invaller Ole Romeny leek de Blauwvingers alsnog in rauw te dompelen maar met een schitterende redding voorkwam Zetterer dat. Zo eindigde het duel net als de ontmoeting eerder dit jaar in Tilburg in 0-0.

Zaterdag 31 oktober speelt PEC Zwolle uit bij FC Twente. De aftrap is om 18.45 uur.

PEC Zwolle – Willem II: 0-0