Nieuws uit ZwollePEC ZwolleSportVoetbalVoorpagina

PEC Zwolle en Roda JC Kerkrade delen de punten

Zwolle – PEC Zwolle is er niet in geslaagd om de defensie van Roda JC te ontregelen. De bezoekers uit Kerkrade nemen een punt mee naar huis (0-0), na een duel waarin maar weinig te genieten is geweest. ,, Die muur moet je slechten, maar we waren niet goed genoeg om te winnen. We zijn niet de eerste ploeg die dit niet lukt.”, zegt trainer Ron Jans. Door het gelijkspel breidt Zwolle de ongeslagen reeks wel uit naar vijf wedstrijden.

Zwolle begon met Anass Achahbar in de punt van de aanval, hij kreeg in de basis de voorkeur boven Kingsley Ehzibue. De thuisploeg begon aardig aan het duel, maar het waren de bezoekers uit Limburg met de eerste grote kans van de wedstrijd. Mikhail Rosheuvel zag zijn bal op de binnenkant van de paal belanden, in de rebound kon doelman Mickey van der Hart redding brengen. Aan de andere kant raakte de inzet van Mustafa Saymak de onderkant van de lat. De bal sprong vervolgens weer in het veld. Ook pogingen van Ryan Thomas en Queensy Menig troffen geen doel. Aan de andere kant bracht Van der Hart redding op een inzet van Adil Auassar.

In de tweede helft was Zwolle in de beginfase dreigend uit dode spelmomenten. Zo werd de inzet van Menig van de lijn gehaald, en bracht Van Leer redding op een inzet van Danny Holla. Aan de andere kant bleven de bezoekers kansrijk in de counter, maar tot doelpunten leidde het niet. Ja, invaller Nicolai Brock-Madsen scoorde in twee instanties. Hij werd door scheidsrechter Kuipers echter teruggefloten wegens een overtreding. Daardoor bleef het duel met Roda zonder doelpunten, tot teleurstelling in het Zwolse kamp.Aanvoerder Bram van Polen baalde: ,,Roda JC kwam hier voor een puntje. Ze gingen de bus parkeren en wij waren niet goed genoeg. Het tempo lag te laag.” Volgens trainer Ron Jans waren er een paar positieve punten te benoemen na dit duel. ,,In het kader van positieve coaching; we verliezen niet en houden de nul. Er zat wel een geurtje aan het penalty-moment.” Over de eindstand was hij duidelijk. ,,We hebben niet verdiend om te winnen en Roda JC evenmin. Van zulk soort wedstrijden word je niet vrolijk.”

Over twee weken komt PEC Zwolle weer in actie in competitieverband. Dan wordt er op zondag 20 november om 16.45 uur afgetrapt in Rotterdam op bezoek bij Feyenoord.

PEC Zwolle – Roda JC   0-0

Toeschouwers: 12.600
Scheidsrechter: Kuipers
Gele kaarten: Van Polen, Verdonk (PEC Zwolle)

Opstellingen:
PEC Zwolle: Van der Hart, Schenkeveld, Van Polen, Van de Pavert, Verdonk, Holla, Warmerdam, Thomas (90. Karagounis), Saymak (63. Ehizibue), Menig, Achahbar (63. Brock-Madsen)

Roda JC: Van Leer, Milec, Kum, Gullón, Van Peppen, Ajagun (89. De Silva), Van Hyfte, Auassar, Rosheuvel (83. Noor), Boysen (83. Paulissen), Mitidis

Gerelateerde artikelen

Back to top button