Nieuws uit ZwollePEC ZwolleSportVoetbal

PEC Zwolle en FC Emmen houden elkaar in bedwang

Zwolle – PEC Zwolle en FC Emmen hebben vrijdagavond met 1-1 gelijkgespeeld. In Coevorden vielen beide goals na rust in een tijdsbestek van vijf minuten. Voor de Zwollenaren, die Mike van Duinen geblesseerd uit zagen vallen, scoorde Stanley Elbers.

PEC Zwolle begon sterk aan het duel met de Drentse opponent en drong op het hobbelige Coevorder veld de tegenstander gelijk naar achteren. Dit resulteerde in de negende minuut in de eerste kans, welke door Jarno Westerman voorlangs werd geschoten. Bij Emmen ging het vooral in de opbouw veelvuldig mis, waardoor de Blauwvingers maar weinig te vrezen hadden.

Westerman laat zich zien

Dat veranderde na een half uur, toen de bal bij FC Emmen beter rondging en ook de eerste serieuze kans zich aandiende. Xavier Mous, die tot dan toe nog niet handelend hoefde op te treden, pareerde een inzet van dichtbij door snel zijn doel uit te komen. In de tegenstoot was PEC Zwolle dichtbij de openingstreffer, maar Westerman zag keeper Matthias Hamrol nog redden.

Westerman, die deze voorbereiding een sterke indruk maakt, gaf niet veel later de bal voor op Zian Flemming. Diens inzet ging net naast en ook een tweede veel grotere mogelijkheid was niet aan Flemming besteed. Het voorbereidende werk was prima van debutant Dennis Johnsen, maar Flemming zag dat Keziah Veendorp met een sliding de eerste treffer van de avond voorkwam.

Domper voor Van Duinen

Met vijf nieuwe namen aan de aftrap voor de tweede helft, begon Zwolle voortvarend. Al na één minuut was het bingo voor Stanley Elbers, die de diepte in werd gestuurd en alleen voor Hamrol simpel afrondde: 0-1. Vijf minuten later deed Emmen het net ook bollen. Vanaf rechts werd de bal voorgegeven op Marko Kolar. De nieuwe Kroatische aanvalsleider kon van dichtbij de 1-1 maken. Een nog veel grotere domper was het wegvallen van Mike van Duinen, die na een ogenschijnlijk onschuldig duel geblesseerd achterbleef en ondersteund door twee verzorgers de weg naar de kleedkamer moest opzoeken.

Debuut Bel Hassani

In de laatste twintig minuten mocht ook Iliass Bel Hassani zijn opwachting maken. Naast hem vielen ook Stefan de Bert, Thomas van den Belt en Destan Bajselmani in, waardoor het team flink verjongd werd. Ondanks de veelbelovende start van beide ploegen aan de tweede helft, werd er in het restant niet meer gescoord. Eliaeno Reijnders en Clint Leemans kregen daartoe ieder nog wel een mooie kans. Emmen kwam helemaal niet meer in de buurt van het doel van Mous. Wel moest ook Marc-Olivier Doué met kramp het veld verlaten.

FC Emmen – PEC Zwolle: 1-1 (0-0).
Toeschouwers: 2000
Scheidsrechter: Kooij
Gele kaarten: Gorgulu, Quispel (FC Emmen) en Doué (PEC Zwolle)
FC Emmen: Hamrol, Bijl, Veendorp, Gorgulu, Burnet, Bos, Chacon, Ugrinic, Hiariej, Quispel en Kolar.
PEC Zwolle: Mous, Van Polen (70. Bajselmani), Doué (86. Van Polen), Reijnen (46. Dekker), Paal (70. De Bert), Clement (70. Van den Belt), Hamer (70. Bel Hassani), Flemming (46. Leemans), Westerman (46. Van Crooij), Thy (46. Van Duinen/55. Reijnders) en Johnsen (46. Elbers).
Scoreverloop:
47. Elbers 0-1
52. Kolar 1-1

Bron
PEC Zwolle

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Gerelateerde artikelen

Back to top button