Nieuws uit ZwollePEC ZwolleSportVoetbalVoorpagina

PEC Zwolle boekt zege op Genemuiden

Zwolle / Genemuiden – PEC Zwolle heeft dinsdag ook de tweede oefenwedstrijd in de aanloop naar het nieuwe seizoen gewonnen. In Genemuiden had het aan één doelpunt genoeg voor de zege: 0-1. Voor rust gingen beide ploegen gelijk op, maar bleven treffers uit. Na de theepauze tapte Zwolle uit een ander vaatje, maar verzuimde het om met een ruimere zege van het veld te stappen.

Sportclub Genemuiden schoot uit de startblokken, waardoor keeper Mickey van der Hart direct tweemaal handelend moest optreden. Hierna nam Zwolle het heft in handen, maar tot grote kansen kwam het niet. Pogingen van Wouter Marinus en Queensy Menig werden eenvoudig gepareerd door keeper Albert Flier. De Blauwvingers, die vorig seizoen het oefenduel tegen de plaatselijke trots nog met 1-4 wonnen, kwamen naar mate de eerste helft vorderde zelf in de problemen. Spits Danny Menting kreeg in een kort tijdsbestek twee grote kansen na simpel balverlies van achtereenvolgens Ted van de Pavert en Dirk Marcellis, waarbij de eerste kans voor open doel, al door het thuispubliek als doelpunt werd geteld. De inzet ging echter over.

In de tweede helft beet PEC Zwolle meer van zich af. Kingsley Ehizibue wist al vlot te scoren, maar kreeg nadat twee Genemuiden-spelers elkaar omver liepen, tot zijn verbazing de vrije trap tegen. Marinus kon later alsnog de trekker overhalen, maar mikte net als Menting voor rust voor open doel over. Na een uur voetballen bracht Ron Jans volgens plan zes verse krachten. Het was Ehizibue, die bij aanvang van de tweede helft Menig al had vervangen, die na 72 minuten de openingstreffer achter zijn naam kon zetten. Met een keurige schuiver, werd tweede doelman Robert Riezebos verschalkt.

Bij de thuisploeg was de brandstof op, maar daar kon Zwolle niet van profiteren. Ehizibue kreeg nog twee goede mogelijkheden op meer, maar had pech in de afronding. Ook schonk de rappe buitenspeler Mustafa Saymak nog een flinke kans. De middenvelder mikte echter rakelings naast. Een vrije trap vlak voor tijd was eveneens niet aan Saymak besteed, waardoor de Zwolle-spelers met een minimale overwinning op zak aan de handtekeningensessie konden beginnen.

Vrijdag speelt PEC Zwolle opnieuw een oefenwedstrijd. Dan kruist het de degens met Jupiler League-club VVV-Venlo. Deze wedstrijd wordt gespeeld op sportpark ’t Hoenbroeck in Hasselt, de thuishaven van Olympia’28. Het duel met de Noord-Limburgers begint om 19:00 uur.

SC Genemuiden – PEC Zwolle: 0-1 (0-0). (73′ Ehizibue 0-1)