Nieuws uit ZwolleSportVoorpagina

PEC Zwolle boekt monsterzege op FC Den Bosch

PEC Zwolle beleeft een prachtige avond in de thuiswedstrijd tegen FC Den Bosch. Met schitterend voetbal, juwelen van doelpunten en een fantastische sfeer worden de Bosschenaren door de gehaktmolen gedraaid. Het telraam stopt uiteindelijk bij 13-0!

PEC Zwolle – De Valk 8-0 uit het seizoen 1955/56. Dat was tot vrijdagavond de grootste competitieoverwinning uit de clubhistorie van PEC Zwolle. Maar die is uit de boeken na de prachtige zege op FC Den Bosch. Na de verloren uitwedstrijd bij MVV Maastricht (3-2) afgelopen maandag wilden de mannen van Dick Scheuder zich revancheren en dat lukte. Na amper tachtig seconden spelen in het MAC3PARK Stadion lag de bal al achter Den Bosch-keeper Konrad Sikking. Tolis Vellios, die de voorkeur kreeg boven Lennart Thy, lobde de bal over hem heen.

Cultheld Vellios pakt wéér hoofdrol

De Griekse cultheld was sowieso de man van de eerste helft. Na 11 minuten en 22 seconden had hij zijn hattrick al binnen, de snelste ooit vanaf de aftrap in een wedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie sinds Opta de data verzamelt. Zijn honger was daarmee niet gestild, want nog binnen het half uur maakte hij ook zijn vierde. Op dat moment werd de stand daarmee 6-0, tussendoor hadden Haris Medunjanin en Younes Taha ook nog een doelpuntje meegepikt, terwijl Davy van den Berg er nog één afgekeurd zag worden.

Ook hattrick voor Thy

De honger van PEC was daarmee niet gestild, want voor rust prikte Thomas van den Belt er ook nog eentje binnen: 7-0. Met Gervane Kastaneer, Sam Kersten en Lennart Thy als verse krachten binnen de ploeg veranderde in de tweede helft het spelbeeld niet. PEC zocht de aanval en werd daarvoor beloond met een snelle kopgoal van Thy. Hij zag zijn kans schoon door ook een hattrick te maken. Hij had er alleen een klein half uur voor nodig. De tweede van de Duitser zorgde voor de 10-0, aangezien Thomas Beelen ook al met een vlammend schot voor 9-0 had gezorgd. Uiteindelijk was het slotakkoord niet alleen voor Van den Belt, die met een schuivertje langs de keeper voor 12-0 zorgde, maar ook voor Davy van den Berg. Bij het laatste fluitsignaal schoot hij de bal in het dak van het doel: 13-0. Een avond om nooit meer te vergeten voor de bijna veertienduizend aanwezige toeschouwers.

Met een heerlijk gevoel gaat PEC Zwolle het weekend in. Volgende week vrijdag wacht de belangrijke uitwedstrijd bij Willem II in Tilburg. De aftrap is dan om 20:00 uur. 

PEC Zwolle – FC Den Bosch: 13-0 (7-0)

Toeschouwers: 13.814

Scheidsrechter: Van der Laan

Gele kaarten: –

Opstelling PEC Zwolle: Schendelaar, Taha (46. Kastaneer), Van Polen, Beelen, Van Hintum, D. van den Berg, Van den Belt, Medunjanin (46. Thy), Thomas (46. Kersten), Huiberts (70. Bogarde), Vellios (70. R. van den Berg)

Opstelling FC Den Bosch: Sikking, Van Hedel (67. Barglan), Zelalem. Van der Heijden, Verbeek, De Groot (67. Ryan), Kalinauskas, Van Bakel (46. Leijten), Hammouti, Bowat, Gyamfi

Scoreverloop: 

2. Vellios 1-0

4. Vellios 2-0

12. Vellios 3-0

14. Medunjanin 4-0

20. Taha 5-0

27. Vellios 6-0

31. Van den Belt 7-0

47. Thy 8-0

59. Beelen 9-0

62. Thy 10-0

74. Thy 11-0

89. Van den Belt 12-0

90+1. D. van den Berg 13-0

Bron
PEC Zwolle

Gerelateerde artikelen

Back to top button