Nieuws uit ZwollePEC ZwolleSportVoetbalVoorpagina

PEC Zwolle bewijst zichzelf slechte dienst

Zwolle – In een leeg en kil MAC3PARK stadion heeft PEC Zwolle zondag met 0-3 verloren van titelkandidaat PSV. Die stand was bij rust al bereikt. In het eerste kwart gaf PEC Zwolle twee goals te gemakkelijk weg en bovendien miste het bij een 0-2 tussenstand ook nog eens een strafschop.

Pijnlijk eerste kwart

Clint Leemans, de man in vorm de voorbije weken leidde, onbedoeld de openingstreffer van PSV in. De middenvelder speelde onder druk de bal te kort terug op Michael Zetterer, waar Mario Götze van profiteerde. De debutant aan Eindhovense zijde omspeelde zijn landgenoot en rondde af: 0-1. Een tegenvaller, gezien de eerste minuten waarin PEC Zwolle de bezoekers nog brutaal terugdrong. PSV putte energie uit de openingstreffer en zette daarna de Blauwvingers onder druk. Binnen twintig minuten viel de tweede treffer. Een flitsende aanval kende Cody Gakpo als eindbestemming: 0-2. Toch had het ruim vijf minuten later 1-2 kunnen staan na een werkelijk schitterende aanval. Leemans, Immanuel Pherai en Reza Ghoochannejhad combineerden de bal op fraaie wijze naar Jesper Drost, die deze van dichtbij tegen keeper Yvon Mgovo aan kopte.

Misser

Toch kreeg PEC Zwolle op het halve uur de ultieme kans om terug te komen in de wedstrijd, nadat Timo Baumgartl Reza Ghoochannejhad in het strafschopgebied onderuit tikte. De spits ging zelf achter de bal staan, maar schoot belabberd in, waardoor Mvogo met de voeten redding kon brengen. Tot overmaat van ramp tilde PSV nog voor rust de stand naar 0-3. Een uiterst geplaatst schot van Donyell Malen bleek te machtig voor Zetterer, waardoor er geen 1-2 maar een 0-3 ruststand op het scorebord stond.

Geen treffers

Ghoochannejhad en Destan Bajselmani verschenen niet meer aan de aftrap voor de tweede helft. Daardoor mochten Slobodan Tedic en Mustafa Saymak hun opwachting maken. Het was ook Saymak die de eerste kans noteerde. Na een listig overstapje van Leemans schoot de invaller hard over. Ondanks alle goede bedoelingen lukte het PEC Zwolle niet om PSV aan het wankelen te brengen. Daartegenover stond dat PSV ook nauwelijks nog gevaarlijk werd, maar daar konden de Brabanders gezien de stand prima mee leven. De grootste kans in de slotfase was voor een andere invaller, Eliano Reijnders. Met een ware snoekduik kopte Reijnders de bal perfect, maar niet voorbij Mvogo.

PEC Zwolle – PSV: 0-3 (0-3)