Nieuws uit ZwollePEC ZwolleSportVoetbal

PEC Zwolle begint met riante zege aan oefenreeks

Zwolle – PEC Zwolle is zaterdagmiddag begonnen aan de oefencampagne in aanloop naar de competitie. In Wijthmen was FC Dalfsen de tegenstander. Het team bestaande uit spelers van Dalfser amateurverenigingen SV Dalfsen en ASC ’62, werd met 0-11 ruim verslagen.

Driemaal is scheepsrecht

Zoals te verwachten, zette PEC Zwolle de Dalfsenaren gelijk onder druk. De eerste kans diende zich al vlot aan. Clint Leemans vond een gaatje om uit te halen, maar vond de paal. Zian Flemming was de volgende die het doel onder vuur nam, maar zijn schot werd door keeper Scherpenkate tot hoekschop verwerkt. De openingstreffer kon niet uitblijven en viel dan ook in de tiende minuut. Lennart Thy schoot raak: 0-1. Anderhalve minuut later lag ook de tweede in het doel. Kenneth Paal zag zijn inzet nog gekeerd worden, waarna Stanley Elbers de rebound op spectaculaire wijze benutte: 0-2. Gustavo Hamer schoot vlak daarna loeihard op de kruising. Na de eerste drinkpauze liet Pelle Clement het net voor de derde maal bollen. Dat deed de middenvelder na een hele fraaie solo door de Dalfser verdediging: 0-3. Vlak voor rust werd de score verder opgevoerd. Zo scoorde Thy na een mooie aanval door het hart van de verdediging en wist Clint Leemans in de toegevoegde tijd, vanwege de ingelaste drinkpauze, de 0-5 te scoren.

Verjongd PEC Zwolle

In de tweede helft tien nieuwe namen aan de aftrap bij PEC Zwolle, waar alleen keeper Xavier Mous bleef staan. FC Dalfsen wisselde het complete elftal. Het sterk verjongde Zwolle kwam na een minuut of zeven op 0-6 via Mike van Duinen. Stefan de Bert liet niet veel later de 0-7 aantekenen. Vlak voor de drinkpauze maakte Jarno Westerman er 0-8 van. Ondanks dat de Dalfser amateurs ook met een team frisse krachten aan de tweede helft begonnen, leek FC Dalfsen na rust moegestreden.

Drie voor Westerman

De Blauwvingers gingen rustig door met aanvallen en kwamen via opnieuw Van Duinen, die profiteerde van mistasten van keeper Knol, op 0-9. Het jagen op de tiende treffer werd in de slotminuut van de reguliere speeltijd beloond. Destan Bajselmani stuurde twee Dalfsenaren het bos in, waarna Westerman met zijn tweede van de dag de 0-10 scoorde. Het werd een minuut later zelfs nog 0-11 en opnieuw kon Westerman de felicitaties in ontvangst nemen. Zijn derde treffer betekende de 0-11 eindstand.

FC Dalfsen – PEC Zwolle: 0-11 (0-5).
Toeschouwers: 740
FC Dalfsen eerste helft: Scherpenkate, Holsappel, Kiezebrink, Sloot, Van Ringen, Van Zanten, Schurer, Van Faassen, Drost, Kamphuis en L. van der Vegt.
FC Dalfsen tweede helft: Knol, Jurriens, Jol, Bijlenga, Volkerink, Klarenbeek, Wildvank, Paarhuis, D. van der Vegt, Van Gelder en Rietman.
PEC Zwolle eerste helft: Mous, Hamer, Dekker, Reijnen, Paal, Leemans, Clement, Flemming, Van Crooij, Thy en Elbers.
PEC Zwolle tweede helft: Mous, Bajselmani, Doué, De Bert, Prljic, Quispel, Huiberts, Van den Belt, Westerman, Van Duinen en Reijnders.