Nieuws uit ZwollePolitiek & OpinieVoorpagina

Patty Wolthof nieuwe fractievoorzitter PvdA

Zwolle – Omdat Youcef Ben Ali vanwege persoonlijke omstandigheden de Zwolse politiek gaat verlaten, had de PvdA een nieuwe fractieleider en een nieuw raadslid nodig. In beide vacatures is voorzien met Patty Wolthof als fractievoorzitter en Selma Hoekstra als raadslid. Beiden waren al actief in de politiek, Wolthof sinds 2014 als raadslid en Hoekstra als burgerraadslid.

De PvdA wil niet ingaan op de exacte redenen van het vertrek van Ben Ali. Die liggen in de privésfeer. Het afscheid van Ben Ali van de politiek wordt door veel mensen binnen en buiten de partij betreurd. Hij had vaak doorwrochte verhalen in de raad, benaderde zaken op een bijzondere manier en was zeer betrokken bij de burgers. Al eerder heeft hij enige tijd rust moeten nemen van het politieke front en nam Wolthof zijn positie tijdelijk over. Nu is dat dus definitief geworden.

Patty Wolthof (40) was de afgelopen jaren al vicevoorzitter van de fractie. Ze is woordvoerder op de thema’s volkshuisvesting, onderwijs, cultuur en burgerparticipatie. Daarnaast werkt ze als campagne- en projectmedewerker bij het landelijke partijbureau van de Partij van de Arbeid in Den Haag.

Selma Hoekstra (54) is in het dagelijks leven werkzaam als woordvoerder en manager communicatie bij de gemeente Almelo en heeft een media-achtergrond bij de NOS en VARA. Ze voert het woord over het sociaal domein en emancipatie.

Raadslid Jan Slijkhuis (62) neemt de rol van vicevoorzitter op zich. Hij is ruim tien jaar politiek actief in de gemeenteraad voor de Zwolse PvdA. Slijkhuis houdt zich in de fractie bezig met onder meer de onderwerpen financiën, de omgevingsvisie en economie. Hij is werkzaam als Europacoördinator bij de Provincie Fryslân.

Gerelateerde artikelen

Back to top button