Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

‘Pathé aan de Gracht’ openluchtbioscoop bij Hofvlietvilla

Zwolle – Een echte Feel Good film is op donderdag 1 en vrijdag 2 september op een groot scherm te zien in de tuin van de Hofvlietvilla in Zwolle. De vertoning in de open lucht is een initiatief van de nieuwe Pathé Bioscoop, Hofvlietvilla en Buro Ruis. De gratis voorstelling vindt plaats tijdens het Stadsfestival, het meerdaagse muziek, dans en theater festival op- en rond de Zwolse stadsgracht.

600 toeschouwers en bootjes

De film begint beide avonden om 21.30 uur. Wie de film wil zien kan plaatsnemen op één van de stoeltjes die de Hofvlietvilla gaat neerzetten. In de buitenbioscoop is plek voor zo’n 600 toeschouwers. Het scherm van 10 meter breed en 6 meter hoog komt aan de wegkant te staan. Hiermee hebben de bezoekers direct al zicht op de in aanbouw zijnde nieuwe Pathé Bioscoop. Naast de vaste plekken in de tuin, zijn er ook plannen voor dinertjes op het water met zicht op het megascherm.

Het is niet de eerste keer dat Pathé en Buro Ruis een openluchtbioscoop houden. Vorig jaar september werd de romantische komedie Man Up vertoond tijdens Film aan de Gracht van het Stadsfestival.

Feel Good film

Welke film het dit jaar gaat worden kan Dennis Tulleken, manager van de nieuwe Pathé Bioscoop in Zwolle, nog niet zeggen. ‘We zijn er nog niet over uit’, aldus Tulleken, ‘Het wordt in ieder geval een topfilm uit het Feel Good genre.’

Gerelateerde artikelen

Back to top button