LifestyleNatuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

Parkeerplaats achter Camping Agnietenberg wordt camperplaats

Kampeerauto’s kunnen binnenkort bij de Agnietenplas in Zwolle gebruikt worden voor overnachting. De openbare parkeerplaats bij camping De Agnietenberg is geschikt voor deze vorm van recreatie. Burgemeester en wethouders van de Overijsselse hoofdstad verwachten dat met onderhoud en beheer door de campinghouder de locatie in een behoefte voorziet.

Volgens camperaars zijn er in Zwolle te weinig mogelijkheden voor camperrecreatie. De gemeente vindt dat het aan marktpartijen is om in te spelen op de vraag naar dergelijke overnachtingsvragen. Nu de eigenaar van camping De Agnietenberg dit initiatief neemt, wil de gemeente daaraan meewerken. Voorwaarde is dat goede afspraken worden gemaakt om overlast te voorkomen, de veiligheid te waarborgen en schade aan de omgeving te ondervangen. Uitgangspunt daarbij is dat alleen door de RDW geregistreerde kampeerauto’s hier ’s nachts terecht kunnen.

Het parkeerterrein bij de Agnietenplas en de camping biedt ook in het zomerseizoen vooralsnog voldoende ruimte voor dit initiatief, naast het gebruik door de dagrecreaten. Op de locatie staan al stroomkasten die voor campers gebruikt kunnen worden.

Zwolle verwacht door de nieuwe voorziening nog aantrekkelijker te worden voor toeristen. Er zijn in Nederland naar schatting zo’n 85 duizend campers.

Gerelateerde artikelen

Back to top button