AssendorpBouwNatuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

Park de Wezenlanden krijgt verlicht pad naar Parkpaviljoen

Zwolle – De looproute vanaf de parkeerplaats, via de onderdoorgang van het provinciehuis, naar Parkpaviljoen de Wezenlanden krijgt verlichting. Het gaat om verlichting die niet fel schijnt. De looproute langs het Almelose Kanaal blijft vanwege de flora en fauna onverlicht.

De verlichting komt langs de paden vanaf de onderdoorgang van het provinciehuis naar het paviljoen. Gebruikers van het park en bezoekers die hun auto op het parkeerterrein van het provinciehuis parkeren, kunnen zo vanaf het najaar in de avonduren via de verlichte wandelpaden hun route vervolgen.

tekst gaat verder onder de foto

De lampen geven geen lichthinder in de omgeving. De verlichting schijnt namelijk naar onderen en is niet fel. De verlichting verhoogt het veiligheidsgevoel van de bezoekers van het park.

Uitzondering

Het besluit om in Park de Wezenlanden op deze specifieke route richting het Parkpaviljoen verlichting aan te brengen is een uitzondering. Het uitgangspunt blijft dat parken in Zwolle, vanwege flora en fauna onverlicht zijn.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button