Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

Park de Stadshoeve is geopend

ZWOLLE – Donderdagmiddag werd Park de Stadshoeve in Stadshagen  geopend door wijkwethouder René de Heer.  Een officieel moment waarbij hij samen met twee kinderen uit de wijk de namen van de twee kalfjes op de boerderij bekend maakte. Ze kregen de namen  Biba en Boe!

Maandenlang is er gebouwd aan de Stadshoeve. Op 1 november 2016 werd de eerste paal geslagen door het bestuur en 19Atelier, en vandaag ging de groene ontmoetingsplek in het hart van de wijk dus officieel open. Aanstaande zaterdag van 10:00 uur tot 16:00 uur kan iedereen binnenkijken bij de Stadshoeve tijdens de open dag.

De namen van de twee kalfjes zijn vandaag bekend gemaakt tijdens de officiële opening van Park de Stadshoeve. Samen met wethouder René de Heer mochten de twee bedenkers hun verzonnen namen onthullen. Jaylin (10) en Vinn (8) gaven de twee kalfjes de namen: Biba en Boe!

Project door wijkbewoners

Het park dat wandelend vanaf het winkelcentrum te bereiken is, is een project van wijkbewoners, een initiatief dat door de gemeente Zwolle wordt toegejuicht. Momenteel zetten 50 vrijwilligers verdeeld over acht werkgroepen zich in voor jong en oud. Voorzitter Martin Hendriksen zorgt ervoor dat alles in goede banen wordt geleid en alle plannen goed op elkaar afgestemd worden.

Avontuurlijk spelen

In het park kunnen kinderen avontuurlijk spelen, met boerderijdieren knuffelen en samen met (groot)ouders leren over de natuur. In het ontmoetingscentrum, een multifunctioneel gemeenschapsgebouw, worden evenementen voor o.a. scholen en verzorgingshuizen georganiseerd. Ook kunnen bedrijven gebruikmaken van de ruimten voor netwerkbijeenkomsten, vergaderingen of flexwerken. Op 1 september jongstleden is onder hetzelfde dak Bistro de Stadshoeve geopend. “We zijn enorm trots op wat we nu al gerealiseerd hebben. In de nabije toekomst zijn we nog veel meer van plan”, aldus Hendriksen.

Open dag

Na de officiële opening houdt Park de Stadshoeve meteen op zaterdag 23 september van 10.00 uur tot 16.00 uur een open dag. Men kan dan een rondleiding door het park krijgen en veel leren over de geschiedenis van Werkeren. Ook zijn er dan tal van gratis activiteiten voor kinderen zoals grote springkussens, long boarden op een speciaal parcours, je eigen schilderij of minituintje maken en zelf pannenkoeken bakken.

Park de Stadshoeve

Gerelateerde artikelen

Back to top button