EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Parfumerie Douglas sluit 500 filialen in Europa

Zwolle – Het parfumerieconcern Douglas gaat ongeveer 500 vestigingen sluiten in Europa. Tegen de herfst van 2022 moet de reorganisatie klaar zijn. Dit maakt het Duitse moederbedrijf bekend in een persverklaring. Of er ook vestigingen in Nederland worden gesloten is niet bekend. Douglas heeft onder andere een vestiging in de Diezerstraat in Zwolle.

Waarom?

De reden dat Douglas fysieke winkels gaat sluiten is omdat het concern zich steeds meer op de online markt gaat richten. Door de coronacrisis werd Douglas gedwongen om steeds meer via haar webwinkels te gaan verkopen. CEO Tina Müller van Douglas zegt dat het bedrijf al lange tijd een enorme groei doormaakt in e-commerce. “In dit uitdagende jaar hebben we enorm geprofiteerd van onze vroege investeringen in e-commerce. In 2020 hebben we al een miljard aan online verkopen omgezet. ”

Online groei

De maandenlange Lock downs in Europa hebben de trend naar online winkelen nog verder versneld. In de zomer van 2020 heeft Douglas vanwege deze verandering haar hele vestigingsnetwerk onder de loep genomen. En daarbij besloten om 500 van de huidige 2.400 locaties in heel Europa te sluiten. De meeste winkels die dicht gaan liggen in Zuid-Europa.

De markten in Zuidwest-Europa en Oost-Europa lieten een bijzonder sterke online groei zien, met groeipercentages van meer dan 80 procent in het vierde kwartaal. In heel Europa bedraagt het omzetaandeel van e-commerce voor het hele jaar nu 25,4 procent, in de belangrijke thuismarkt Duitsland zelfs 39,9 procent.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Lees ook

Back to top button