Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

Pannekoekendijk en Harm Smeengekade zes maanden lang op de schop

De gemeente Zwolle start op maandag 2 maart 2015 met de uitvoering van het project Reconstructie Pannekoekendijk – Harm Smeengekade. Naar verwachting duurt de herinrichting tot medio september 2015. De grootste overlast tijdens de uitvoering verwacht de gemeente in de periode van maart – juli. Tijdens de reconstructiewerkzaamheden is zowel de Pannekoekendijk als de Harm Smeengekade afgesloten voor al het verkeer. De Zwolse binnenstad blijft tijdens de reconstructie bereikbaar.

Om te zorgen dat de inwoners en bezoekers van de binnenstad het centrum ongehinderd kunnen bereiken, legt de gemeente Zwolle in februari 2015 een tijdelijke tweerichtingenweg aan over het Katwolderplein tussen de Katerdijk en de Pannekoekendijk. Op maandag 2 februari en maandag 16 februari worden voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd waarvoor omleidingen worden ingesteld.

Reconstructie Pannekoekendijk – Harm Smeengekade

Na de reconstructies van de Katerdijk en de Burgemeester Roelenweg vormt de herinrichting van de Pannekoekendijk en Harm Smeengekade de volgende stap op weg naar een beter bereikbare binnenstad. De belangrijkste aanpassingen zijn:
– aanleg van twee vrijliggende autorijstroken;
– aanleg van een brede voetgangersstrook aan de Kamperpoort -zijde;
– realisatie van een centrumhalte voor bussen op de Pannekoekendijk;
– aanleg van een vrijliggende busbaan midden op de weg;
– ombouw van de huidige rotonde tot een kruispunt met verkeerslichten;
– aanleg van een vrijliggend tweerichtings fietspad aan de Kamperpoort -zijde.
Op de website zwolle.nl/pannekoekendijk staat meer informatie over het reconstructieproject.

Inloopbijeenkomst op dinsdag 27 januari

Voor bewoners en bedrijven in de nabije omgeving van de Pannekoekendijk en Harm Smeengekade en overige belangstellenden, houdt de gemeente Zwolle met aannemer Roelofs BV een inloopbijeenkomst. De inloopbijeenkomst vindt op dinsdag 27 januari aanstaande plaats van 19.00 tot 21.00 uur op de eerste etage van het restaurant MIZU (Jufferenwal 32). Tijdens deze inloopbijeenkomst kan men de plannen inzien en in gesprek gaan de projectmedewerkers van de gemeente Zwolle en aannemer.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button