112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Palestrinalaan / Lassuslaan groots afgezet in verband met steekpartij

Zwolle – Rond kwart voor tien vanavond kwam er een melding binnen van een steekpartij aan de Palestrinalaan in de Zwolse wijk Holtenbroek. Bij dit incident is één slachtoffer gewond geraakt. Deze persoon is met spoed afgevoerd naar het ziekenhuis.

De situatie is ernstig. De deurpost en het belpaneel van de flat zitten onder het bloed.

De politie Zwolle heeft het gebied rondom de Louis Armstrong flat afgezet. Het gaat om een behoorlijk groot gebied. Zowel de parkeerplaats voor de flat als het gebied achter de Louis Armstrongflat is afgezet en ook het gebied rondom de 3-laags flat aan de Lassuslaan is inmiddels met politielint ontoegankelijk gemaakt voor het publiek. De politie zoekt in de bosjes naar iets of iemand. Wat precies is onbekend. De politie krijgt assistentie van de Mobiele Eenheid, die vanavond paraat stond voor de voetbalwedstrijd. “Het is iets anders dan dat we hadden gedacht. Vandaar dat we zo groot hebben afgezegd”, zo verklaart de politie ter plaatse.

Perswoordvoerder Anne Coenen bevestigt het incident: “Het gaat inderdaad om een steekincident. Er is één slachtoffer. De toestand van het slachtoffer is op dit moment niet bekend. Verder is er nog niemand aangehouden. Er loopt een onderzoek naar de toedracht. De forensische recherche is aanwezig voor sporenonderzoek.”

Later op de avond is een aanhoudingseenheid een woning aan de Lassuslaan binnen gegaan. De recherche heeft daar onderzoek verricht.

Nog geen twee maanden geleden was er in de Palestrinalaan ook sprake van een geweldsincident. Toen werd een raam van een woning in de James Last flat en een geparkeerde bestelbus getroffen door een kogel van een luchtdrukpistool.

Foto’s © Hugo Janssen

Afgezet gebied

Gerelateerde artikelen

Back to top button