Voorpagina

Paleis Soestdijk verrijst bij de Blalobrug voor Kingdance

Zwolle – Bezoekers van het Kingdance festival in Zwolle kijken op 27 april weer uit op het paleis Soestdijk. Net als afgelopen jaar is de organisatie High Energy Events ook nu weer bezig om dit podium van 17 bij 40 meter op te bouwen.

Opgestapelde zeecontainers

Op een constructie van opgestapelde zeecontainers wordt een levensgroot zeildoek met de afbeelding van het paleis gehangen. De houseartiesten treden op deze koninklijke dag op vanaf het bordes van het optrekje welke met speciale lichteffecten een bijzondere uitstraling krijgt.

Aan de andere kant van de zeecontainer-constructie, in de ‘achtertuin van het paleis’, wordt ook een feestje gehouden. Op een speciaal decor treden hier hardstyleartiesten op.

Nieuwe locatie

Kingdance is dit jaar verhuist naar een nieuwe locatie, namelijk naar evenemententerrein ‘Grote Voort’ in Zwolle. Dit terrein, wat plek biedt aan meer dan 30.000 bezoekers ligt ingeklemd tussen de Blalobrug en de Thorbecke Scholengemeenschap Pro locatie. Een deel van de vrachtwagenopslag van Scania wordt tijdelijk gebruikt door de festival.

Kingdance Zwolle is één van de grootste outdoor festivals tijdens Koningsdag. Het is toegankelijk voor alle leeftijden.

panorama view van het terrein
panorama view van het terrein

25990117544_4c08029d4b_z

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button