CoronavirusEconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Pakketpunten alsnog dicht

Zwolle – Een pakket ophalen is vanaf maandag niet meer zo vanzelfspreken. Honderden winkels met een pakketpunt zijn na het weekend niet meer open. Zowel Primera als Audax, eigenaar van Bruna, AKO en The Read Shop, sluit het merendeel van de winkels. Dat meldt de NOS.

Winkels met een pakketpunt mogen tijdens de lockdown openblijven, maar er mogen geen eigen producten worden verkocht. Iemand die een pakket ophaalt in de winkel, moet zijn kraslot of tijdschrift vervolgens bij de supermarkt verderop kopen.

“Dat leidt tot vervelende situaties in de winkels”, laat een woordvoerder van Audax weten aan de NOS. “Het is niet aan mensen uit te leggen dat ze wel postzegels mogen kopen maar geen ansichtkaart. Dat leidt tot onbegrip. Daarnaast is het economisch ook niet aantrekkelijk zo om open te blijven.”

Extra vergoeding

PostNL gaf pakketpunten vanaf deze week een extra vergoeding om open te blijven, maar dat is volgens de winkels onvoldoende om de zaken open te kunnen houden.

Primera zegt dat de meeste van zijn 520 winkels dichtgaan. Ook bij Audax gaat het om honderden zaken. Daarnaast kunnen nog eens honderden franchisenemers zelf besluiten of ze meedoen. Volgens Audax is een groot deel dat van plan.

Meer bekijken
đź’¬ WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button