Nieuws uit ZwolleSport

WVF SCOORT WEL MAAR VERGEET TE WINNEN

Nadat WVF in de eerste 3 wedstrijden het net niet wist te vinden, lukte dit vandaag wel. Al leverde het niet de verdiende winst op, het moet de ploeg toch het nodige zelfvertrouwen hebben opgeleverd.

WVF begon de wedstrijd tegen Sparta Enschede met de nodige aanpassingen. Richard Bouwmeesters, net vader geworden, was er niet bij. Jesse Betaze stond in de spits, het centrale duo Jorben Nieuwenhuis en Dion Reijenen werd in ere hersteld. Niet voor niets werd Jorben Nieuwenhuis uitgeroepen tot man of the match en kon terug kijken op een sterke wedstrijd.

Op het middenveld stond Sander Bolt, die ook kan teugkijken op een geslaagde wedstrijd, Sander was rustig aan de bal en zorgde vaak voor een goede voortzetting. Nadat Mike te Wiele een kopbal van Wassens na een voorzet vanaf rechts knap onschadelijk had gemaakt, kwam de ploeg uit Westenholte toch onnodig op achterstand. Uit een corner kwam Mike te Wiele niet overtuigend uit zijn doel, vervolgens waren de verdedigers van WVF ook niet attent genoeg en was het Cornelisse die dankbaar van dit presentje profiteerde en de bal in het doel werkte 0-1.

Even had WVF nodig om deze domper te verwerken, het was dan ook jammer dat een mooie dieptepass van de goed en ijverig spelende Jari Bezembinder op Jesse Betaze geen doelpunt opleverde. Jesse probeerde het met een stiftbal, waar keeper van der Meer zijn hand nog tegen aan kon krijgen. Even later kreeg Jesse Betaze, na een dieptepass van rob Meijerink wat ongelukkig mee waardoor ook deze kans verloren ging. Ook een vrije trap van rob Meijerink op zo’n 25 meter verdween over het doel van Sparta Enschede. Vlak voor rust kreeg Sander Bolt nog een goede mogelijkheid om zijn ploeg op gelijke hoogte te brengen, maar ook zijn inzet verdween naast het doel van Sparta Enschede. Het leek dan ook een obsessie te zijn voor de spelers dat die bal maar niet in het doel wilde.

In de tweede helft kwam Muhittin Yukselen in het veld voor Ricardo Kuijer. Dit zorgde voor meer diepgang en meer dreiging en WVF meer en meer gevaarlijker. Sparta moest steeds meer terug en moest meerdere keren aan de noodrem om de spitsen van WVF geen vrije doorgang doorgang te verlenen. Het was alleen jammer dat WVF niet altijd gelukkig was in de afwerking. Zo kwam Jari Bezembinder net tekort op een dieptepass van Kristian bril, werd een dieptepass van Sander Bolt op de goed ingevallen Muhittin Yukselen goed onderschept door de goed uit zijn doel komende van der Meer. Niet veel later had diezelfde doelman geluk nadat een prima dieptepass van Jari Bezembinder door Muhittin Yukselen op de paal werd geschoten en in de rebound door Kristian Bril voorlangs werd geschoten.

Ook een vrije trap van Rob Meijerink op het hoofd van Dion Reijnen trof geen doel. Terwijl WVF op basis van de tweede helft een doelpunt meer dan verdiende, maar het geluk zat niet. Terwijl de verdediging van Sparta Enschede toch al en paar de nodige noodzakelijke overtredingen had moeten maken, had speelde het ook nog steeds het nodige geluk. Na een goede aanval, opgezet door de ijverig en goed spelende Jari Bezembinder, was het Muhittin Yukselen die in de zestien de vrijstaande Jesse Betaze bediende, maar ook diens inzet verdween via de lat over het doel van Sparta Enschede. Hoeveel pech kun je hebben en je zag de jongens van WVF denken, wat moet er dan gebeuren om te scoren? Toch bleef de ploeg vechten voor die bevrijden treffer. Die kwam er gelukkig ook en hoe. Het was aanvoerder Rob Meijerink die in de 90e minuut met een schitterende vrije trap, laag langs en de muur en onbereikbaar voor de keeper in de rechter benedenhoek voor de meer dan verdiende gelijkmaker zorgde 1-1. Ondanks dat WVF vanmiddag niet heeft weten te winnen, een overwinning was meer dan verdiend en had de verhoudingen vooral in de tweede helft beter weergegeven, moet dit toch voor het nodige zelfvertrouwen hebben gezorgd. Daar kan de ploeg van trainer Freddy Smit verder op bouwen, want na het eerste doelpunt volgen er ongetwijfeld meer en als je voldoende scoort volgen de overwinningen ook vanzelf en dus punten.

WVF –Sparta Enschede 1-1, rust 0-1

16, Cornelisse 0-1, 90, Rob Meijerink 1-1

Geel: WVF :Muhittin Yukselen

Sparta Enschede: Kikkert, Siemerink, van Holland, Jongman

Scheidsrechter: GJ Beltman

Toeschouwers: 200

WVF: Mike te Wiele, Karwan Mehrabi, Dion Reijnen, Jorben nieuwenhuis, Tommy van de Sluis, Rob Meijerink, Sander bolt, Jari Bezembinder, Kristian bril(63 Romano Luhukay), Jesse Betaze, Ricardo Kuijer(46 Muhittin Yukselen)

Sparta Enschede: van der Meer, van Holland, Siemerink, Jongman, Cornelisse, Wassens(60nMensink), Akkerman, Reinders, Boelema, Bos(83 ter Laak), Kikkert(64 Berfelo)