Nieuws uit ZwollePEC ZwolleSportVoetbal

Pak slaag voor PEC Zwolle in en tegen Groningen

Zwolle – PEC Zwolle heeft een ongenadig pak slaag gekregen in Groningen. De plaatselijke FC is met 5-1 veel te sterk voor de formatie van trainer Ron Jans. Daardoor is Zwolle nog altijd niet zeker van lijfsbehoud. ,,We hebben zeker nog wat punten nodig, onverklaarbaar hoe dit kon gebeurden”, stamelt Danny Holla.

Zwolle begon nog wel aardig aan het duel, met schoten van Queensy Menig en Youness Mokhtar die voorlangs gingen. De eerste de beste Groningse aanval leverde direct een doelpunt op. Bryan Linssen zette een combinatie op met Mimoun Mahi, waarna Linssen de score opende. Niet veel later werd er weer een Groninger diep gestuurd, met ditmaal Mahi als eindstation en doelpuntenmaker. Zwolle maakte in het restant van de eerste helft een aangeslagen indruk en stichtte nauwelijks meer gevaar. Mustafa Saymak probeerde het van afstand, Menig produceerde een rollertje. Op dat moment was de stand al 3-0, omdat Linssen raak kopte uit een hoekschop. ,,Zoals we begonnen, dat mag nooit gebeuren. Maar hoe dat kan, dat weet ik niet”, vertelde Holla. ,,Ik had me zo verheugd op deze wedstrijd, maar het is een waardeloze middag geweest. Ik baal ervan dat we zo weerloos zijn geweest, zeker na de 1-0″, baalde trainer Ron Jans.

Direct na rust leek PEC Zwolle terug in de wedstrijd te komen. Nicolai Brock-Madsen scoorde uit een hoekschop, terwijl de Deen en Menig een grote kans kregen op 3-2. Doelman Sergio Padt en een Groningse verdediger voorkwamen een doelpunt. Toen vlak daarna Mahi voor 4-1 zorgde, was het duel gespeeld. Groningen kreeg via onder meer invaller Alexander Sorloth nog een enorme kans, redding Van der Hart, voor de rest kabbelde het duel voort richting het einde. In de slotfase kon het Groningse publiek nog juichen, toen invaller Ajdin Hrustic de 5-1 binnenschoot. ,,We hebben nog twee thuiswedstrijden. Thuis hebben we, zoals tegen Feyenoord, laten zien dat wel een goede ploeg kunnen zijn”, memoreerde Holla. ,,Ik heb het vandaag hartstikke slecht gedaan. We gaven zoveel ruimtes weg bij de goals. Na de rust zat er even meer agressie in. Maar we hebben vandaag nergens recht op gehad”, erkende Jans.

Komende zaterdag mag PEC Zwolle in eigen huis op jacht naar eerherstel. Om 19:45 uur wordt er afgetrapt tegen Heracles Almelo.

FC Groningen – PEC Zwolle 5-1 (3-0)

Toeschouwers: 21.666