LifestyleNieuws uit Zwolle

Paarden Ruitersportcentrum Zwolle op maart-pagina Horse and Hunk kalender

Zwolle – Paarden van het Ruitersportcentrum Zwolle staan deze maand trots te prijken op de Horse and Hunk kalender. Wie de maand maart openslaat treft daar model Jasper Staring aan die de rijbak aanharkt voor zijn paarden.

De Horse and Hunk kalender is een combinatie van mooie mannen en mooie paarden. Smaken verschillen natuurlijk, dus elke maand is er een nieuwe man en een nieuw paard te zien. Op deze manier zit er voor elke vrouw en man een geschikte man en een geschikt paard bij.

Door de aankoop van de Horse and Hunk kalender wordt het  Brooke Hospital for Animals gesteund.

Stichting Brooke Hospital for Animals Nederland brengt de situatie van de werkpaarden en ezels in landen als India en Egypte al 25 jaar onder de aandacht van het Nederlandse publiek. In die landen zijn paarden, ezels en muildieren de stille werkkrachten van de allerarmsten. De werkdieren – alleen al in Egypte zijn het er naar (voorzichtige) schatting 1,7 miljoen – vervoeren loodzware lasten in de schroeiende hitte, terwijl ze door armoede en onwetendheid niet goed worden verzorgd. De eigenaren zijn te veel bezig met overleven om zich om hun werkdieren te bekommeren. Brooke Hospital for Animals (opgericht in 1934) helpt de werkpaarden en ezels, met gratis medische hulp door eigen lokale dierenartsen, in dierenziekenhuizen en met mobiele klinieken. En door middel van voorlichting zorgt de Brooke-organisatie dat het belang van dierenwelzijn langzaam tot de lokale dier-eigenaren doordringt. In Egypte alleen al, helpen de Brooke-dierenartsen jaarlijks 160.000 dieren. En via de dieren helpt Brooke ook de straatarme eigenaren die voor hun levensonderhoud van hun werkdier afhankelijk zijn.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Lees ook

Back to top button