Nieuws uit Zwolle

De mooiste trucjes om te doen op je trampoline

Een rechthoekige trampoline van een hoge kwaliteit is ook zo’n open sportuitrusting die bijdraagt ​​aan de ontwikkeling van creativiteit, omdat kinderen en het hele gezin er hun eigen spellen en regels op kunnen maken. Dit laatste biedt de gebruiker dus een breed scala aan gebruiksmogelijkheden voor de meest aangename gezinsactiviteiten in de buitenlucht, en zorgt ook voor onvergetelijk trampolineplezier voor geweldige familie-uitjes. Laten we eens kijken naar een paar leuke trampoline-ideeën om je trampolinespringen op te fleuren, want fysieke activiteit houdt je gezond en ook gelukkig.

Kurkentrekker

Op trampolines kun je je lichaam niet alleen om de dwarsas draaien, maar ook om de lengteas. Je kunt een kurkentrekker doen en 180°, 360°, 540° of zelfs 720° en meer draaien. Begin door met beide voeten te springen en je armen te pompen om hoogte te winnen. Draai vervolgens je hoofd en schouders zijwaarts om je lichaam rond zijn lengteas te draaien. Houd je armen naast je lichaam gebogen en land met beide voeten. Bij een trampoline kopen moet je dus een exemplaar kopen dat groot genoeg is om er een kurkentrekker op te kunnen doen.

Trapezesprong

Als je ooit acrobaten jaloers hebt gemaakt op hun vaardigheden op de trapeze, dan zijn trampolines je kans om te laten zien wat je in huis hebt. Een trapeze is een korte stang die op een bepaalde hoogte aan twee touwen hangt. Houd de trapeze met je handen vast en begin in de lucht te zwaaien over de zachte airbag. Terwijl je zwaait, kun je verschillende tricks proberen, of je kunt gewoon genieten van het gevoel van vliegen. Spring voor een veilige landing van de trapeze op de zachte airbag.

Flips

Flips doen ziet er fantastisch uit, dus deze truc is erg populair in trampolineparken en op trampolines. Je kunt frontflips, backflips en sideflips doen in tuck-, snoek- en rechte posities. Begin door met beide voeten te springen en je armen te pompen om hoogte te winnen. Om een ​​salto te maken heb je een goede ruimtelijke oriëntatie en coördinatie nodig. Als je een voorwaartse salto maakt, duw je je schouders naar voren nadat je stuitert en breng je je hoofd naar je borst. Trek dan je benen in, til je heupen op en duw je hielen snel naar achteren. Deze beweging draait het lichaam naar voren in een voorwaartse salto en helpt je op beide voeten te landen.

Vrije val

Airbags zijn de beste uitrustingsstukken in trampolineparken, omdat ze zorgen voor een zachte landing, ongeacht van welke hoogte je springt. Een vrije val in een airbag is een erg populaire stunt onder adrenalinejunkies. Het is heel gemakkelijk om te doen, dus iedereen kan het proberen. Het enige wat je hoeft te doen is je hele lichaam gespannen houden als je landt.

Slackline

In een trampolinepark kun je ook plezier beleven aan balansuitdagingen. Je kunt je balans testen op slacklines. Slacklining is gebaseerd op de snelle waarneming van bewegingen door het lichaam en de (goede) reactie op de dynamiek van de externe omgeving. Maak je geen zorgen over de landing – je slacklint over airbags, dus een zachte landing is gegarandeerd.

Gerelateerde artikelen

Back to top button