Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVideo NieuwsVoorpagina

VIDEO UPDATE Opening: Zwolle viert de Hanze met 24 uur cultuur: een weekend vol verrassingen en 35 activiteiten #festival

Zwolle – Zwolle is dit weekend het toneel van een uniek cultureel evenement: 24 uur Hanze. Van zaterdagmiddag tot zondagmiddag kunnen bezoekers genieten van meer dan 35 activiteiten die te maken hebben met de geschiedenis en de toekomst van de Hanzesteden. Van een ambient experience op het dak van de Grote Kerk tot een interactieve DJ-set in Museum de Fundatie, van een biecht in de nacht bij Taboe tot een muzikale reis met LUX in Hedon en niet te vergeten alle activiteiten, zoals het Lezergamen, in de Stadkamer, de bibliotheek van Zwolle. Er is voor elk wat wils.

Programma 24 uur Hanze

Spannende vossenjacht

Maar dat is nog niet alles. Tijdens 24 uur Hanze kunnen deelnemers ook meedoen aan een spannende vossenjacht die alle evenementen met elkaar verbindt. Het doel is om zo veel mogelijk “Hanzen” te vinden die zich verspreiden door de stad. Deze Hanzen zijn verkleed als historische figuren die iets te maken hebben met het Hanzeverbond, dat bijna 1.000 jaar geleden werd opgericht. Wie minimaal 9 handtekeningen verzamelt van deze Hanzen, maakt kans op leuke prijzen en draagt bij aan het levend houden van de Hanzegeest.

Je kunt vandaag, zaterdag 14 oktober de hele dag bij het Academiehuis de Grote Kerk in het centrum van Zwolle een Hanzejachtkaart ophalen.

24 uur Hanze is een initiatief van de grote culturele instellingen van Zwolle, die samenwerken met onder andere de Nachtburgemeesters, Eureka en Buro Ruis.

Gerelateerde artikelen

Back to top button