KabelkrantNatuur & DuurzaamNieuws uit Zwolle

Overijssels initiatief in de race voor beste buurtinitiatief van Nederland!

Zwolle – Zaterdag 25 juni om 15.00 uur is het zover. Dan vindt de uitreiking van de Kern met Pit finale plaats tijdens het We doen het samen! Festival. Alle twaalf provinciale trofeewinnaars wachten in spanning af: wat is het beste buurtinitiatief van Nederland? Annemarie Jorritsma, voorzitter van KNHM foundation, zal de felbegeerde Gouden Pit en een bedrag van 3.000 euro aan het winnende buurtinitiatief overhandigen.

Van dorp tot stad, van krimpgemeente tot de Randstad: iedereen met een goed idee voor zijn buurt kan meedoen aan Kern met Pit. Het afgelopen jaar hebben 120 bewonersgroepen zich hard gemaakt om hun leefomgeving te verbeteren. En dat is ze gelukt. Aanstaande zaterdag strijden de 12 provinciale trofeewinnaars tegen elkaar om de Gouden Pit. Van het realiseren van een pluktuin en een waterbron tot het organiseren van duurzame diners en het recyclen van plastic: alle finalisten hebben hun droom voor hun buurt waargemaakt!

Stem op jouw favoriet

Nu kun jij stemmen op het project dat volgens jou het beste buurtinitiatief is van Nederland. Bekijk de video’s van de 12 trofeewinnaars op www.kernmetpit.nl en stem tot 21 juni op jouw favoriet. Zo vergroot je de kans voor jouw favoriete buurtinitiatief op de Gouden Pit én een prijs van maar liefst 3.000 euro! Voor de provincie Overijssel is Samen Sterk Luttenberg in de race voor de Gouden Pit. Het initiatief wilde mensen (in coronatijd) verbinden en uit hun eenzaamheid halen. Mensen kunnen de gehele dag live via radio, internet en lokale tv elkaar de groetjes doen, sterkte wensen of door de Razende Reporters een bloemetje of geschenk bij iemand thuis laten bezorgen. De live uitzendingen worden verzorgd vanuit het lokale dorpshuis. Een prachtig initiatief!

Over Kern met Pit

Sinds de start van Kern met Pit, bijna 45 jaar geleden, zijn er duizenden lokale buurtprojecten gestart, opgebloeid en verankerd in de maatschappij. Door deel te nemen kunnen bewonersgroepen de kennis en het netwerk inzetten van KNHM foundation, wat zorgt voor een enorme boost. Zo zijn er al heel veel dromen voor de buurt waargemaakt

Gerelateerde artikelen

Back to top button