AlgemeenNieuws uit ZwolleVoorpagina

Overijssel draagt dit jaar € 340.000 bij aan Zwolse verkeersveiligheid

Zwolle – De provincie Overijssel stelt voor 2019 een bedrag van 340.661 euro beschikbaar voor mobiliteitsprojecten in Zwolle op het gebied van bereikbaarheid, verkeersveiligheid en gedragsbeïnvloeding.

Deze projecten zorgen voor een betere kwaliteit van fietsverbindingen, doorstroming van het verkeer en het verminderen van het aantal verkeersslachtoffers.

Infrastructuur

In totaal zijn er door de provincie in samenspraak met de gemeente vijf projecten geselecteerd die kunnen starten in 2019 en passen bij de gezamenlijke plannen om het verkeer- en vervoernetwerk te verbeteren.

De maatregelen richten zich onder meer op het veiliger inrichten van wegen, fietspaden en kruispunten op locaties waar relatief veel ongevallen gebeuren.

Daarnaast wordt een groot deel van de provinciale bijdrage aan fietsprojecten besteed. Deze zijn zowel gericht op de fietsveiligheid als op fietsstimulering. Hierbij valt te denken aan het verbeteren van de snelfietsroute Zwolle-Dalfsen,  verbetering van schoolfietsroutes en het veiliger maken van  oversteekplaatsen.

Verbeteren verkeersveiligheid

In Zwolle draagt de provincie maximaal € 187.500 bij aan de reconstructie van de rotonde bij de Burgemeester Roelenweg en de Pannekoekendijk, maximaal € 300.000 aan de herinrichting van de Van Karnebeektunnel en € 125.000 aan het verlengen met 150 meter van de voorsorteerstrook op de IJsselallee voor het rechtsafslaande verkeer naar de Burgemeester van Walsumstraat.

tekst gaat verder onder de foto’s

Rotonde Burgemeester Roelenweg / Pannekoekendijk
Van Karnebeektunnel
IJsselallee / Burgemeester van Walsumstraat

Fietsstimulering

Om de snelfietsroute Zwolle – Dalfsen te optimaliseren steekt de provincie een ton in de verbetering van het traject Roodhuizerpad via de Kuyerhuislaan naar de spoorwegovergang in de Maatgravenwerk. Ook gaat de Thomas a Kempisstraat op de schop. De provincie draagt hier 250.000 euro aan bij.

tekst gaat verder onder de foto’s

Roodhuizerpad
Thomas a Kempisstraat

Verkeersveiligheid en gedragsbeïnvloeding

Naast de infrastructurele projecten subsidieert de provincie Overijssel ook gedragsmaatregelen om de verkeersveiligheid te verbeteren. Bijvoorbeeld voor kwetsbare en onervaren verkeersdeelnemers. Deze projecten worden regionaal of lokaal uitgevoerd in samenwerking met gemeenten, scholen, politie en organisaties als VVN, ANWB en het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid in Oost-Nederland.

Hierbij gaat het onder andere om verkeerseducatie in het basis- en voortgezet onderwijs, cursussen voor jonge automobilisten en ouderen op de e-bike en acties in aansluiting op de landelijke campagnes zoals Afleiding in het verkeer (MONO), Rijden onder invloed (BOB) en Fietsverlichting.

Gerelateerde artikelen

Back to top button