Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Over Burendag

Zwolle – Zaterdag 25 september is het weer Burendag. De dag waarop de buurt gezellig samenkomt en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en voor de buurt. In Zwolle zijn er dit jaar maar liefst 130 activiteiten in de stad, zoals een klus- en buurtfeest, een insectenhotel maken, samen zorgen voor vergroening en elkaar beter leren kennen.

Ontmoeting

Op Burendag willen de initiatiefnemers van de burendag, Douwe Egberts en het Oranje Fonds,  zoveel mogelijk buren met elkaar in contact brengen. Waarom? Omdat buurten leuker, socialer en veiliger worden als buren elkaar ontmoeten, elkaar helpen en zich samen inzetten voor de buurt.

Douwe Egberts brengt buren met elkaar in contact, met een goede kop koffie. Met koffie kun je echt even de tijd nemen voor je buren. Koffie is voor buren het begin voor het leggen en versterken van de contacten. En die contacten zijn de basis voor een leuke Burendag!
Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven en bevordert zo contact en verbinding tussen groepen mensen. Ook met Burendag willen wij mensen dichter bij elkaar brengen. Daarom is het mogelijk als buurt vanaf 14 juni 2021 een aanvraag tot max. € 400,= in te dienen bij het Oranje Fonds om jullie Burendagplan te kunnen uitvoeren. Hier kunt u de voorwaarden voor particulieren of organisaties van 2021 vinden.
Alle burendag activiteiten

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button