Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleOpenbaar vervoerVoorpagina

OV-fiets heeft speciale Overijsselse versie met De Fundatie erop

Zwolle – Overijssel heeft z’n eigen OV-fiets. Dinsdag 18 juni is de jubileumfiets onthuld door gedeputeerde Martijn Dadema, Koen Braaksma en Patrick Wolters van de fietsenstalling en NS Regiodirecteur Maarten Haverkamp in de fietsenstalling van station Zwolle. De OV-fiets bestaat dit jaar vijftien jaar. Om dat te vieren is er voor iedere provincie een speciale OV-fiets gemaakt door kunstenaar Daniël Roozendaal.

Op de Overijsselse fiets staan herkenbare Overijsselse symbolen zoals de toren van de Museumfabriek in Enschede, Museum de Fundatie en riet en een bootje voor Giethoorn en de Weerribben-Wieden. De vijf Overijsselse fietsen zijn straks te vinden in Zwolle, Enschede en Deventer. Martijn Dadema is enthousiast: “De blauwgele fiets is in de Overijsselse steden een groot succes geworden en niet meer weg te denken uit het straatbeeld: gezond, duurzaam én herkenbaar.”

Populair

De OV-fiets is in vijftien jaar tijd niet meer uit het straatbeeld weg te denken. De vraag naar OV-fietsen ziet NS nog jaarlijks stijgen. Reizigers maakten in 2023 5,9 miljoen ritten op de OV-fiets. Dat is een stijging van een half miljoen ten opzichte van 2022. Inmiddels zijn er 22.500 fietsen beschikbaar, verdeeld over 288 locaties.

In Overijssel werden vorig jaar bijna 300.000 ritten gemaakt met een OV-fiets. Vanaf station Zwolle meer dan 140.000 ritten, vanaf Deventer bijna 55.000 en vanaf station Enschede meer dan 40.000 ritten

Winactie

Reizigers kunnen tot en met 28 juni 2024 meedoen aan een winactie waarmee ze kans maken op een grote, gesigneerde artprint van een provincie of een Museumkaart.

Onthulling Overijsselse OV fiets foto Ferdy Damman

BRON: NS

Bron
NS

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren