LifestyleNieuws uit ZwolleVoorpagina

Oudste kapsalon van Zwolle bestaat negentig jaar

"Ik ga door tot het niet meer gaat"

Zwolle –  “Het draait allemaal om liefde en haar.” Dit is het motto van zingende kapster Lizette van Kuik. Al negentig jaar bestaat kapsalon Kamphorst in Zwolle. Eerst in de Azaleastraat en later in de Asserdorperstraat, waar het bedrijf nog steeds zit. Als het aan de eigenaresse Lizette ligt gaat ze nog jaren door. ” Ik ga door tot het niet meer gaat.”

Bijzondere momenten

In negentig jaar zijn er genoeg bijzondere momenten geweest, maar wat Lizette het meest bij is gebleven is het bezoek van koningin Maxima aan het provinciehuis in Zwolle. “Je moet altijd dromen. Dus ik dacht ik stuur een brief dat ik wel achter de hand wilde zijn, voor het geval het nodig zou zijn mocht haar kapsel in de war raken. Het moment dat hier de telefoon ging en ik hoorde, u spreekt met de RVD, dat was wel bijzonder. De hulp was niet nodig, maar leuk was het wel.”

Zangeres

Naast de kapsalon treedt Lizette ook regelmatig op als zangeres. Niet alleen wordt haar kapsalon in de avond een studio, ook daarbuiten zingt ze regelmatig op verschillende locaties in Zwolle en omgeving. Het repertoire dat ze zingt is uitgebreid en bestaat onder andere uit Willy Alberti en Amy Winehouse. Ook is ze moeder van vier kinderen. Op de vraag of ze nog wel tijd overhoudt antwoord ze lachend. “Het is een kwestie van goed plannen.”

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren