Nieuws uit ZwolleVideo NieuwsVoorpaginaZorg & Welzijn

Ouderen en kunstenaars: een briljante combinatie!

Briljant! presenteert een bijzondere presentatie van kunstwerken, waaraan ouderen en kunstenaars in de afgelopen maanden hebben gewerkt.

Zwolle – Ouderen en kunstenaars hebben met elkaar aan de keukentafel gesproken over thema’s die voor de ouderen belangrijk zijn, ze hebben verhalen gedeeld en ervaringen uitgewisseld. Vervolgens hebben ze met elkaar onderzocht, ontworpen, uitgeprobeerd en gemaakt.

Onder het genot van een hapje en een drankje presenteren de ouderen en de kunstenaars op dinsdag 21 juni hun inspirerende werk in het Papenstraattheater in Odeon! En natuurlijk is er ruimte voor een goed gesprek.

Briljant!

Briljant! is een uniek project in Zwolle, waarin ouderen samen met een kunstenaar een heel eigen kunstwerk gaan maken op basis van de verhalen, ideeën, inzichten, levenslessen en andere wijsheden van de ouderen. 

Het gaat er tijdens dit project niet alleen om dat ouderen ‘meedoen’, maar dat de focus ligt op ‘ertoe doen’. De wensen, talenten, kennis en vaardigheden van ouderen staan centraal en worden gewaardeerd door anderen. Ouderen merken op deze manier dat ze nog steeds een waardevolle bijdrage aan de maatschappij leveren!

Ouderen

In een traject van Briljant! kunnen ouderen anderen ontmoeten en contact maken. Ouderen worden uitgedaagd om nieuwe dingen te leren en op een creatieve, kunstzinnige manier hun verhaal te vertellen. Wetenschappelijk onderzoek wijst keer op keer uit dat kunst en cultuur een zeer waardevol middel is om ouderen te laten participeren en te laten werken aan een zinvolle dagbesteding.

Gerelateerde artikelen

Back to top button