Nieuws uit ZwollePolitiek & OpinieVoorpagina

Oud-wethouder Zwolle Nelleke Vedelaar voorgedragen door PvdA als gedeputeerde

Zwolle/Assen – De Statenfractie van PvdA Drenthe heeft Nelleke Vedelaar voorgedragen als gedeputeerde voor het provinciebestuur van Drenthe. Ze volgt daarmee Cees Bijl op, die op 1 december zijn werkzaamheden beëindigt. Nelleke Vedelaar was tot voor kort voorzitter van de PvdA en eerder onder meer wethouder in Zwolle.

Nelleke Vedelaar (1977) is geboren in Assen en kent de provincie en de inwoners goed. Ze woont nu in Holtheme in Overijssel, op een steenworp afstand van de provincie Drenthe.

Wethouderschap Zwolle

Tijdens haar wethouderschap in Zwolle tussen 2010 en 2017 had ze een brede portefeuille met o.a. sociaal domein, wonen, werkgelegenheid en cultuur. Daarvoor werkte ze onder meer aan het gebiedsgerichte werken en de omgevingsvisie van de provincie Overijssel en was ze programmamanager voor de nationale wijkenaanpak. De PvdA Drenthe verwacht dat Nelleke Vedelaar de taken van Cees Bijl met verve kan en zal overnemen. Ze maakt gemakkelijk contact met mensen en zal zich snel een plek in Drenthe weten te veroveren.

PvdA-statenfractievoorzitter Hendrikus Loof is enthousiast over de voordracht: ‘Nelleke is zeer gemotiveerd om aan deze klus te beginnen en is betrokken bij de vraagstukken van Drenthe. Ze kan met haar uitstraling een waardevolle aanvulling vormen op het huidige College van Gedeputeerde Staten. Ze voegt daar, naast haar bestuurlijke kwaliteiten, dynamiek en kleur aan toe.‘

De opvolging van Cees Bijl is na de zomerperiode door de Statenfractie opgepakt en een kleine commissie voerde met meerdere kandidaten gesprekken. De voordracht van Nelleke Vedelaar moet nog bekrachtigd worden door Provinciale Staten van Drenthe. Dit gebeurt naar verwachting in een extra vergadering op 1 december

Gerelateerde artikelen

Back to top button