Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Oud Hollandse tegeltjes in spoortunnel Zwolle

Zwolle- De oproep van ProRail om tegeltjeswijsheden voor de nieuwe reizigerstunnel op station Zwolle zorgde vorig jaar voor veel reacties. In korte tijd kwamen er via social media ruim 200 (spoor)spreuken binnen. Vijf daarvan zijn vereeuwigd in de tunnel.

Ingemetseld

Vanmiddag zijn de vijf winnende spreuken ingemetseld in de wand van de nieuwe tunnel in Zwolle. Dit tot verrassing van de inzenders waarvan er vanmiddag twee aanwezig waren: Vincent Mepschen en Mirjam Kies. Zij dachten dat ze naar Zwolle waren gekomen om hun eigen tegel in ontvangst te nemen en wisten nog niet dat hun spreuken zijn vereeuwigd aan de wand.

Noeste arbeid

De nieuwe perrontunnel op station Zwolle is voorzien van 3,2 miljoen mozaïektegels. Dat ziet er prachtig uit, maar het inmetselen was wel een echte monsterklus! Daarom vroeg ProRail mensen via social media de tegelzetters een hart onder de riem te steken. En vanaf dat moment regende het (spoor)spreuken.

ZwolleSpoort

De nieuwe reizigerspassage is onderdeel van het project ZwolleSpoort dat ProRail uitvoert in opdracht van van het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Zwolle is een belangrijk ov-knooppunt. Uit acht richtingen komen er treinen aan en met het project maakt ProRail het station én het spoor geschikt voor de toekomst.

Gerelateerde artikelen

Back to top button