Nieuws uit ZwolleRadioStudio Stadkamer

Organiseer Keti Koti-tafels in Zwolle

Talk of the Town in Club Cele

Zwolle – De meeste Zwollenaren hebben wel eens gehoord van Keti Koti-festivals. Ze denken dan aan dansende Antillianen en/of Surinamers, heel veel en lekker eten en feest. Vraag je door waar Keti Koti eigenlijk voor staat – het betekent letterlijk ‘verbroken ketens – weten al veel minder mensen het antwoord. Shirley Kambel wil daarom mensen bij elkaar aan zogenaamde Keti Koti -tafels zetten en ze in gesprekken bewust van de wederzijdse geschiedenis maken. Vanavond spreekt ze daarover in Club Cele, vanmiddag lichtte ze al een tip van de sluier op in Studio Stadkamer.

Studio Stadkamer is het lunchprogramma van Radio Focus. Iedere dinsdag en vrijdag – tussen 12 en 14 uur – wordt dit live uitgezonden vanuit het Huiskamercafé in de Stadkamer aan de Zeven Alleetjes.

Op 5 november gaat Club Cele voor het eerst in Zwolle in gesprek over Keti Koti Tafels. Tijdens deze Meet Up willen we aandacht schenken aan het Zwolse Keti Koti Tafel collectief en in gesprek gaan over de gevolgen van ons slavernijverleden. Dat gaat immers iedereen aan. Wil je meer weten over Keti Koti en over hoe veel kracht herdenken kan geven? Kom dan op 5 november naar Club Cele.

Shirley Kambelwil graag Keti Koti tafels in Zwolle gaan organiseren. ©RTV Focus

Shirley Kambel, initiatiefneemster van het Zwolse Keti Koti Tafel collectief en Podiumbouwer voor Vertrouwen, komt praten over haar dromen en wensen voor de Zwolse editie van de Keti Koti Tafel. Ze vertelt ons haar persoonlijke verhaal. Ook aanwezig is Mercedes Zandwijken, initiatiefneemster en directeur van Keti Koti Dialoog Tafel. Tijdens deze avond vertelt zij meer over Keti Koti en de betekenis daarvan, over de dialoogtafels en over de erfenis van slavernij.

Datum: 5 november om 20:30 uur
Waar: Rabofoyer, Blijmarkt 25, Zwolle
De bovenfoyer is alleen per trap bereikbaar

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button