Great Catch- fresh taste of circus op zomertour

Aan het begin van deze zomer, vanaf 21 juni, herneemt Great Catch zijn tournee. Dit originele programma bundelt het werk van jonge circusmakers. Bekende circustechnieken als trapeze, jongleren, acrobatie en chinese pole komen aan bod in een verrassende mix met hedendaags theater. Great Catch reist tussen 21 juni en 1 juli langs zes Nederlandse theaters en komt 1 juli in Zwolle.

Weer serie zomermarktconcerten in Hattem

Andreaskerk Markt 2, Hattem

Ook dit jaar geven organisten weer zomermarktconcerten in Hattem. Met bespelingen tijdens de woensdagmiddagmarkt van de Hattemer beiaard, gevolgd door een bespeling van de beide orgels in de Grote of Andreaskerk. De aanvangstijd van de carillonconcerten is 14.30 uur, met aansluitend van 15.15 uur tot 15.45 uur een orgelbespeling. Deze wekelijkse concerten geeft men van juli tot en met begin september. Kijk voor het programma op www.rtvfocuszwolle.nl.

Gratis

De stikstofboom in Zwolle tijdens de IJsselbiënnale

Vanaf 20 juli staat er een boom in de oude Harculo energiecentrale. Geen boom die groeit, wel eentje die iets te zeggen heeft: de stikstofboom. De installatie is gemaakt door beeldend kunstenaar-fotograaf Rob Chevallier uit Velp. Hij fotografeerde 100 solitair staande bomen in Nederland, onder andere in Hoog Zuthem en Wijhe. De honderd foto’s zijn geplaatst in bladvormen die Chevallier vond in kringloopwinkels en op rommelmarkten.

Wonderlijke insecten: workshop

Stadkamer Centrum Zeven Alleetjes 1a, Zwolle

Vrijdag 30 juli: 13.00 / Stadkamer Centrum

Maak een wonderlijk Insect! Je gaat onder begeleiding aan de slag met stukken plastic en restmaterialen om je eigen insect vorm te geven. We kijken naar bijzondere insecten die in de natuur te vinden zijn. Maak een vliegend hert, een glimkever of een ander wonderlijk dier. Het kunstwerk Urban Jungle heeft kleur en details nodig en die kun je in deze workshop maken! In deze workshop van Chantal de Wolde maken we gebruik van restmaterialen.

Gratis

Mar Sin Plástico – Zee zonder plastic

Zaterdag 24 juli: 13.00-17.00 / Het Langhuis

Kunstenaars Karin Hoogesteger, Heidi Kamps, Hellen Abma en Robert Roelink maakten kunst van gedumpt plastic en touw van landbouwkassen. Parallel aan de IJsselbiënnale tonen ze hun werk in de zomer van 2021 in Kunstruimte het Langhuis aan de Goudsteeg. Reserveren van een kaartje voor een tijdslot is verplicht. Dit kan digitaal en - als er nog ruimte is - aan de deur.

PEC Zwolle – Heerenveen

MAC³PARK stadion Stadionplein 1, Zwolle

Zaterdag 31 juli: 18.45 uur

Op zaterdag 31 juli speelt PEC Zwolle om 18.45 uur de voorlaatste oefenwedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen. De tegenstander in het Mac3Parkstadion is Heerenveen. Twee weken later, op 15 augustus, is de eerste competitiewedstrijd van de Zwollenaren in eigen huis tegen Vitesse. Alle seizoenkaarthouders kunnen gratis naar binnen. Voor anderen kost een kaartje 10 euro (jeugd t/m 18 jaar 5 euro).

Oliemolen De Passiebloem open

Oliemolen de Passiebloem Vondelkade 175, Zwolle

Zaterdag 7 augustus: 13.00-16.00

Oliemolen De Passiebloem is een prachtig werkend rijksmonument uit 1776 aan de Nieuwe Vecht in Zwolle. Het hele jaar door is Oliemolen De Passiebloem op de eerste en derde zaterdag van de maand van 10.00 uur tot 16.00 uur en op de derde woensdag van de maand van 13.00 uur tot 16.00 uur geopend voor bezoekers. U doet een stap terug in de tijd en u ziet onze molenaars olie slaan uit lijnzaad, raapzaad en soms zelfs uit walnoten.

Gratis

Erfgoed Sterren organiseert gratis Kennissessie Klimaatadaptatie

Donderdag 12 augustus: 15.30-17.00

Op 22 juli en 12 augustus organiseert Erfgoed Sterren een online Kennissessie Klimaatadaptatie. De sessie is voor iedereen die meer wil weten over hoe het watersysteem van Overijssel werkt, wat de effecten zijn van klimaatveranderingen en wat je daar als inwoner van Overijssel aan kunt doen.

Op Foodcamp bij jouw Caring Farmer

Luttekeweg 1 Luttekeweg 1, Zwolle

Veel mensen weten niet meer waar hun eten precies vandaan komt. Dit terwijl een korte keten; meer regionale afzet en consumenten die direct(er) bij de boer producten kopen, ontzettend belangrijk …

Back to top button