Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Organisatie De Stad Vertelt – World Press Photo 2018 zoekt vrijwilligers

Zwolle – De organisatie van de ‘De Stad Vertelt – World Press Photo tentoonstelling 2018’ in Zwolle zoekt vrijwilligers. Op dinsdag 22 mei is er een bijeenkomst in de consistorie van Academiehuis Grote Kerk Zwolle. Daar kunnen geïnteresseerden zich laten informeren over de vele functies die je als vrijwilliger kunt vervullen.
De World Press Photo tentoonstelling 2018 is een prestigieuze expositie die ’s werelds beste journalistieke foto’s laat zien. Reizend over de hele wereld is de expositie de laatste jaren ook in Zwolle te bewonderen en de editie 2018 vindt plaats van 30 augustus tot 24 september in Academiehuis de Grote Kerk Zwolle.

Van 30 augustus tot en met 2 september wordt tevens het Foto en Film Festival De Stad Vertelt – World Press Photo tentoonstelling 2018 georganiseerd met internationale, landelijke en lokale fotografen en beeldmakers. Alleen al qua logistiek en techniek komt er veel bij kijken om van deze tentoonstellingen als festival rond de World Press weer een succes te maken. Daarnaast zoekt de organisatie onder andere vrijwilligers voor het team techniek & logistiek, team educatie & rondleidingen, team kassadienst & suppoosten, talenten op het gebied van pr en communicatie, suppoosten en dagdeel-coördinatoren.

Dit jaar is er ook weer een eigen landelijk onderdeel toegevoegd aan de expositie. ‘De Stad Vertelt voor amateurs en professionals’ is een verzameling van de beste foto- en beeldverhalen over de stad in ontwikkeling. En de eigen lokale expositie Zwolle Vertelt in Holtenbroek en Zwolle-Zuid laat beeldverhalen zien over twee Zwolse wijken gemaakt door wijkbewoners, leerlingen en studenten.

Ook voor de deze deelexposities worden mensen gezocht. Voor de exacte functieomschrijvingen zie worldpressphotozwolle.nl/wpp18/oproep/.

Als vrijwilliger krijg je veel terug. Je maakt deel uit van een enthousiast team en kunt jouw talenten inzetten op die onderdelen waar ze het beste tot hun recht komen. Tevens is het een mooie aanvulling op je cv.

De bijeenkomst op 22 mei in Academiehuis Grote Kerk Zwolle begint om 19.30 uur. Aanmelden kan via fieke@academiehuis.nl/06-22218109.

Gerelateerde artikelen

Controleer ook
Close
Back to top button