Nieuws uit ZwolleSportVoetbalVoorpagina

Voorbeschouwing FC Twente – PEC Zwolle

Zwolle – PEC Zwolle reist zaterdagavond af voor een competitiewedstrijd tegen FC Twente. In De Grolsch Veste trappen de huidige nummers acht en dertien om 18.30 uur af. Het verschil tussen de teams bedraagt zeven punten in het voordeel van de Blauwvingers.

Onderlinge ontmoetingen

De resultaten uit het verleden zijn PEC Zwolle echter niet goed gezind. Veertien keer werd er afgereisd naar Enschede voor een eredivisieduel, nog nooit keerde de spelersbus met drie punten huiswaarts. Vorig seizoen werd er met 2-0 verloren, terwijl de twee edities daarvoor in 2-2 eindigde. Toch hebben de Zwollenaren goede herinneringen aan De Grolsch Veste. Afgelopen seizoen troffen de teams elkaar namelijk ook in de strijd om de halve finale van de KNVB Beker. Na negentig minuten stond er een 1-1 stand op het scorebord door doelpunten van Wout Brama en Youness Mokhtar. In de verlenging werd er niet gescoord, waarna strafschoppen een beslissing forceerde. Mede door een prachtige Panenka-penalty van Tomas Necid plaatsten de Blauwvingers zich voor de bekerfinale. Eerder dit seizoen kwamen de teams elkaar in Zwolle tegen. Dit leverde een 2-1 overwinning op voor de thuisploeg via doelpunten van Lars Veldwijk en Ben Rienstra.

Vorm

FC Twente is ondanks de bestuurlijke onrust met een goede serie wedstrijden bezig. Vanaf eind januari werd er maar liefst vijf keer op rij gewonnen. De Tukkers versloegen FC Utrecht, sc Heerenveen, Roda JC, SC Cambuur en FC Groningen. Pas afgelopen weekend, uit tegen ADO Den Haag, werd er voor het eerst sinds ruim een maand weer een nederlaag geleden. In de Hofstad was de thuisploeg met 2-1 te sterk. Ook PEC Zwolle heeft de draai aardig te pakken. Ondanks een vrachtlading aan blessures presteert het team van trainer/coach Ron Jans naar behoren. Van de afgelopen vier wedstrijden, werden er drie gewonnen. Zo werden Feyenoord, ADO Den Haag en De Graafschap aan de zegekar gebonden. Tussentijds werd er enkel van SC Cambuur in Leeuwarden verloren.

Weerzien

De ontmoeting van zaterdagavond is een weerzien tussen vele bekenden. Trainer van FC Twente is René Hake. De voormalig assistent-trainer van Ron Jans maakte afgelopen zomer de overstap naar Enschede, nadat hij drie jaar in Zwolse dienst had gestaan. Ook op het veld lopen de nodige connecties. Zo staat bij de Tukkers Kamohelo Mokotjo onder contract. De Zuid-Afrikaanse middenvelder speelde in de periode tussen 2013 en 2014 34 wedstrijden voor de Blauwvingers, waarmee hij onder anderen de KNVB Beker en Johan Cruijff Schaal won. Bij PEC Zwolle staat Wout Brama onder contract. De middenvelder speelde meer dan 300 wedstrijden voor de Enschedese club, werd kampioen van Nederland en won de KNVB Beker en tweemaal de Johan Cruijff Schaal. Naast Brama staat ook Youness Mokhtar bij de Zwollenaren onder contract. De behendige buitenspeler die tot 64 wedstrijden in het eerste van FC Twente kwam, is zaterdag niet speelgerechtigd.

PEC Zwolle wordt zaterdagavond door ruim 270 supporters aangemoedigd vanuit het uitvak. Behoor jij niet tot deze groep, maar wil je de wedstrijd wel volgen? In het Supporterscafe wordt de wedstrijd ook live uitgezonden. Vanaf 18.00 uur ben je welkom, entree is gratis.

Scheidsrechter in Enschede is Makkelie, hij wordt daarbij geassisteerd door de heren Diks, Steegstra en Pérez.

Bron: PEC Zwolle – PEC Zwolle TV

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button