CoronavirusNieuws uit ZwolleZorg & Welzijn

Oproep burgemeester Peter Snijders aan inwoners van Zwolle

Zwolle – Burgemeester Snijders heeft een brief naar de inwoners van de Hanzestad gestuurd. Dit deed hij naar aanleiding van de nieuwe maatregelen die het kabinet aankondigde vanwege het coronavirus.

Beste inwoners van Zwolle,

Vanmiddag heeft het kabinet een nieuw pakket maatregelen aangekondigd in de strijd tegen het coronavirus. Aanvullend op het afblazen van grote evenementen en de oproep om zoveel mogelijk thuis te werken, worden nu ook scholen, horeca en sportgelegenheden tot 28 april gesloten.

Dit gaat voor veel mensen een hele moeilijke periode worden. Voor kwetsbare burgers, ouderen, ouders, ondernemers en mensen in allerlei beroepen, breekt een onzekere en soms angstige tijd aan. We mogen dit alleen van u vragen omdat het nodig is om uitputting van ons zorgstelsel te voorkomen. Het is nu echt ernst, het gaat immers om onze gezondheid.

Tegelijk zien we overal bemoedigende signalen van Zwollenaren die juist nu doen wat nodig is en daarbij de naaste niet uit het oog verliezen. Ik ben u daar zeer dankbaar voor en ben ervan overtuigd dat we ons er op deze manier samen doorheen zullen slaan!

Bijzondere waardering ook voor mensen die werken in de zorg, die onder soms zware omstandigheden nog steeds voor u klaarstaan; hun inzet grenst aan heldenmoed.

Niet iedereen is helaas doordrongen van de ernst van de zaak, en de noodzaak om verantwoordelijkheid te nemen. Gelukkig komen we er in een goed gesprek bijna altijd uit. Vanaf morgen zal zonodig, als sluitstuk, ook handhavend kunnen worden opgetreden als alle andere middelen onvoldoende blijken. Ik ga ervan uit dat dat niet nodig zal zijn.

In de maanden dat ik nu burgemeester van Zwolle mag zijn, heb ik de stad leren kennen als een warme en betrokken gemeenschap van trotse Zwollenaren. Het is juist deze betrokkenheid, die ons er doorheen gaat helpen. In moeilijke tijden, zijn we er voor elkaar!

Peter Snijders

Burgemeester

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Lees ook

Back to top button