Nieuws uit ZwolleVoorpagina

Oprichting van Vereniging Veteranen Zwolle een feit

Zwolle – Op vrijdagmiddag 25 november werd bij Gift City aan de Rieteweg 12 in Zwolle de Vereniging Veteranen Zwolle opgericht. Zwolle is daarmee de eerste stad in Nederland met een veteranenvereniging. Het ondertekenen van de akte maakte deel uit van een programma met onder meer Veteraan in de Klas en een presentatie van Hart voor Zwolle. Burgemeester Henk Jan Meijer woonde het programma bij en hield een toespraak.

Doel van de vereniging is belangenbehartiging van de ruim 750 Zwolse veteranen, versterking van de onderlinge band en de binding met de Zwolse samenleving . De vereniging wordt daarin gesteund door de gemeente Zwolle, het Veteraneninstituut en het Veteranen Platform. Ook andere organisaties zijn betrokken zoals stichting Hart voor Zwolle, De Gift City en Nysingh advocaten-notarissen die pro deo de akte heeft opgesteld.

Het gaat om veteranen die zich hebben ingezet voor vrede en veiligheid tijdens de Tweede Wereldoorlog en sindsdien bij verschillende missies over de hele wereld . Veel basisscholen en scholen voor het voortgezet onderwijs hebben de weg naar het project Veteraan in de Klas gevonden. Veteranen ondersteunen leerlingen bij de herdenkingsplechtigheid bij het door hun school geadopteerde oorlogsmonument. Ook na afloop weten kinderen en jongeren veteranen te vinden en krijgen zij het besef mee dat vrede en veiligheid kwetsbaar en niet vanzelfsprekend zijn.

Waarom een vereniging als er al een Stichting Oud Militairen en Veteranen Zwolle is?
Met een vereniging hebben leden inspraak waardoor activiteiten kunnen worden georganiseerd waaraan behoefte bestaat. Zowel bij de veteranen zelf als in de samenleving.
Veteranen die belangstelling hebben om lid te worden van de vereniging kunnen zich aanmelden via http://www.veteranenzwolle.nl/ of bellen naar 06-82811411.

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Back to top button