Nieuws uit ZwolleZorg & Welzijn

Opnieuw roze lintje borstkankerzorg voor Isala en Isala Diaconessenhuis

Roze lintje bevestigt dat borstkankerzorg van goede kwaliteit is en patiënt centraal staat

Zwolle- Borstkankervereniging Nederland (BVN) kent Isala in Zwolle en Isala Diaconessenhuis in Meppel, net als voorgaande jaren, het ‘roze lintje’ toe. Het roze lintje staat voor patiëntgerichte borstkankerzorg en is onderdeel van de Monitor Borstkankerzorg. Deze monitor geeft inzicht in hoe de borstkankerzorg in een ziekenhuis is georganiseerd, welke ervaringen patiënten met een ziekenhuis hebben en in hoeverre het ziekenhuis voldoet aan de verwachtingen van BVN rond patiëntgerichte zorg.

Om het roze lintje toegekend te krijgen, moet een ziekenhuis aan een aantal belangrijke criteria voldoen. BVN scherpt de criteria ieder jaar aan. Zo is er een gespecialiseerd verpleegkundige als vast aanspreekpunt en worden alle patiënten besproken binnen het mammateam. Beide Mammapoliklinieken zijn trots op het opnieuw toekennen van het lintje. Het roze lintje is een bevestiging dat de borstkankerzorg in Isala van goede kwaliteit is en de patiënt centraal staat. Patiënten zijn bij ons verzekerd van goede zorg, voorlichting en begeleiding.

Stem van de patiënt

Bij het toekennen van het roze lintje is de stem van de patiënt erg belangrijk. Patiënten worden gehoord via een online vragenlijst. Aan de hand van vragen kunnen zij hun ervaringen met de zorg in een ziekenhuis delen. Samen met de vastgestelde criteria door de Borstkankervereniging Nederland, vormt dit de basis voor het toekennen van het roze lintje. De criteria worden jaarlijks aangescherpt voor het continu verbeteren van de borstkankerzorg.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button