112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Opnieuw handgranaat bij Café Bruut in de Voorstraat Zwolle

Zwolle – Dinsdagochtend is er opnieuw een handgranaat gevonden aan de deur van café Bruut in de Voorstraat in Zwolle.

Hierop werd direct opgeschaald door de politie en andere hulpdiensten en werd een groot gedeelte van de omgeving afgezet. Aan het einde van de ochtend werd het explosief verwijderd door de Explosieven Opruimingsdienst en werd de omgeving weer vrijgegeven. De EDO heeft het explosief voor onderzoek meegenomen.

De politie roept getuigen die vanmorgen rond 08.20u (of daarvoor) iets verdachts hebben gezien rond het café op om zich te melden via 0900-8844.

Handgranaten

Het is niet de eerste keer dat Bob Kooistra, eigenaar van Café Bruut, wordt geconfronteerd met handgranaten. Op 10 oktober 2018 werd ook een granaat aangetroffen aan de voordeur van Café Bruut. Een half jaar later, in februari 2019, was er de aanslag met twee handgranaten op een woning aan de Hanselaarmate in Zwolle Zuid. Het ging hier om het huis van de vader van ‘Bruut’ eigenaar Bob Kooistra.

Direct na het eerste handgranaat incident is het café een week gesloten geweest. Dit op last van de burgemeester vanwege de veiligheid.  Daarna volgde een periode van ongeveer een half jaar dat het café gesloten was in verband met een Bibob onderzoek. Het café had Kooistra destijds overgenomen van de oude eigenaar. De eerste periode mocht Kooistra draaien op de tijdelijk vergunning. Maar door het handgranaat incident kwam deze gedoogvergunning te vervallen. Gedurende het Bibop onderzoek bleef de zaak gesloten. Om mei 2019 volgde alsnog de horecavergunning en  mocht het café weer open.

 

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 038-2340777 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com
Back to top button