Nieuws uit ZwolleSportZorg & Welzijn

Opnieuw drie jarige samenwerking tussen WVF jeugd en Ronald McDonald Huis Zwolle

Zwolle – De jeugdleden van voetbalvereniging WVF steunen Ronald McDonald Huis Zwolle. Dat doen ze door het dragen van het logo op hun shirt en het ondertekenen van een speciaal certificaat. Het beeldmerk van het Ronald McDonald Huis komt ook terug op de teamkratjes en de bidons. Een unieke samenwerking; voor de club én het goede doel.

Steentje bijdragen

Martijn Hendriksen van de sponsorcommissie van WVF is trots het vervolg van de samenwerking met het Ronald McDonald Huis in Zwolle. ‘Het Huis is een maatschappelijk verantwoord ondernemen-partner die perfect aansluit bij onze visie: de jeugd heeft de toekomst. Wij dragen dan ook graag ons steentje bij om dat ook voor deze kinderen mogelijk te maken.’ De zichtbaarheid voor en het uitleggen van de noodzaak van het Ronald McDonald Huis aan de WVF-jeugdleden, waardeert Booijink. ‘Het is zo gaaf dat wij op deze manier onder de aandacht komen bij de jeugd.”

Niet vanzelfsprekend

Een voetbalvereniging voelt voor veel jongeren als een tweede thuis. Toch is onbezorgd sporten niet voor iedereen de normaalste zaak van de wereld. Er zijn ook kinderen die vanwege hun ziekte in het ziekenhuis moeten verblijven. Een Ronald McDonald Huis biedt ouders, broertjes en zusjes van deze patiënten dan een plek zodat zij dicht in de buurt kunnen zijn van het zieke kind. “Wij als Ronald McDonald Huis Zwolle weten als geen ander dat een sport beoefenen niet voor iedereen een vanzelfsprekendheid is’, vertelt manager Lianne Booijink. ‘Precies om deze reden vind ik dit initiatief, waarbij een amateurvereniging zich aan ons als goede doel verbindt, meer dan geweldig,” vertelt Lianne Booijink, manager van Ronald McDonald Huis Zwolle.

Certificaat

Het blijft voor de spelers niet alleen bij erover spreken en het dragen van een shirtlogo. Ze ondertekenen ook een certificaat, waarmee ze duidelijk maken dat zij Ronald McDonald Huis Zwolle een warm hart toe te dragen. ‘Een signaal naar alle zieke kinderen dat we hen niet vergeten’, benadrukt Hendriksen. ‘Samenwerken = elkaar versterken! Dat is ons doel.’

Tags
Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 038-2340777 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com
Back to top button
Close