Nieuws uit ZwolleOnderwijs & Wetenschap

Opleiding Voeding & Voorlichting gestart op Zone.college

Zwolle – Maandag is er een nieuwe lichting studenten gestart met hun opleiding Voeding & voorlichting. Het is voor het eerst dat deze opleiding bij het Zone.college Zwolle wordt aangeboden. “Good food = good mood, met eten bezig zijn is gewoon heerlijk,” aldus de startende studenten Luuk Reurink en Jesse Hutten.

Met deze nieuwe opleiding sluit het Zone.college aan bij de toenemende marktvraag naar voedingsvoorlichters met kennis van voedingsmiddelentechnologie. Voeding en gezondheid staan nadrukkelijk in de belangstelling. De Rijksoverheid zet zich met het voedselbeleid in voor gezonde en verantwoorde voeding om mensen gezond te houden en om technologieën in te zetten die minder belastend zijn voor het milieu. Steeds meer bedrijven en instellingen voelen de verantwoordelijkheid om hier een waardevolle bijdrage aan te leveren. Dit vraagt om medewerkers die de ‘nieuwe’ kennis over voeding bezitten en dit goed uit kunnen dragen.

De opleiding is een niveau 4 opleiding van 3 jaar. Tijdens de opleiding leert de student de effecten van voeding op het lichaam. De student leert hoe voeding wordt gemaakt en wat de effecten hiervan zijn voor het milieu en gezondheid. Na de opleiding adviseert de vakexpert bedrijven en consumenten over de voedselveiligheid, kwaliteit, gezondheid en duurzaamheid van een product. Met hun kennis dragen ze bij aan productontwikkeling en marketing.

Zone.college
Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com
Back to top button