EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Opheffingsuitverkoop Hudson’s Bay Zwolle gestart

Zwolle – ‘Alles moet weg’ en ‘Opheffingsuitverkoop’ staat er sinds zaterdagochtend groot aangeplakt op het pand van de Hudson’s Bay in Zwolle. Sinds vandaag heeft het geplaagde Canadese warenhuis haar assortiment in de uitverkoop. Voor de klandizie betekent het dat het drukker is dan normaal.

Hudson’s Bay Company sluit eind dit jaar definitief de deuren in Nederland. De Canadese warenhuisketen houdt het hiermee in Nederland voor gezien, net geen twee jaar nadat in september 2017 de eerste winkel werd geopend. Zo’n 1.400 mensen verliezen hun baan. CNV vakmensen liet onlangs weten zeer tevreden te zijn met het sociaal plan voor de medewerkers.

tekst gaat verder onder de foto

De vestiging van Hudson’s Bay in Nederland was indertijd groot nieuws omdat ze vijftien van de warenhuizen van het in februari 2016 failliet gegane Vroom & Dreesmann overnamen, het vastgoed dan. Veel grote winkelpanden in de binnensteden bleven daardoor toonbaar. De plannen waren ambitieus. Maar in september vorig jaar bleek een joint venture met het Oostenrijkse Signa onvermijdelijk. Signa was al eigenaar van de Duitse Karstadt-keten. De klandizie bleef echter uit en de kosten waren hoog. Hudson’s Bay sluit al haar Nederlandse winkels op of voor 31 december 2019. Er is geen sprake van een faillissement.

Gerelateerde artikelen

Back to top button