Nieuws in 60 secondenNieuws uit ZwolleTV KortVoorpaginaZorg & Welzijn

Opgesloten in een hokje als statement tegen kinderprostitutie

Zwolle – Tien deelnemers, voornamelijk uit Zwolle, laten zich, deze week, 12 uur opsluiten in een hokje van 1 bij 2 meter, buiten wijnbar In den Hoofdwacht op de Grote Markt. Dinsdagochtend sloot wethouder Anker van Jeugdbeleid, de eerste twee deelnemers op, Christy Wils-Jans en Heleen Hekkert. Om 23 uur worden ze weer vrijgelaten.

Andere deelnemers zijn onder andere DJ Hans Stroeve, D66 raadslid Claudia van Bruggen, jongerenconsulent Priscilla van Kampen en Jacquelette Veldt van de soroptimisten club. Allen uit Zwolle.

Gedwongen kinderprostitutie wereldwijd

Met deze jaarlijkse, landelijke actie wordt door de deelnemers en stichting Free a Girl aandacht gevraagd voor de omstandigheden van jonge meisjes die worden gedwongen tot kinderprostitutie. Alleen al in India werken volgens officiële schattingen 1,2 miljoen meisjes in de seksindustrie. Dan hebben we het dus nog niet over China, Thailand, Filipijnen, Brazilië, veel Afrikaanse landen en niet te vergeten Nederland! In India specifiek, worden jonge meisjes opgesloten in hokjes van 1 bij 2 meter en dag in dag uit seksueel uitgebuit door vele mannen per dag. Met het opgehaalde geld kunnen wereldwijd meisjes bevrijd worden uit deze afschuwelijke, gedwongen situatie.

Free a Girl

Free a Girl steunt lokale organisaties die kinderen uit bordelen bevrijden of van de straat halen en een kans op een nieuwe toekomst bieden. Er zijn zo al meer dan 3.700 meisjes bevrijd door Free a Girl. Ook hebben ze opvanghuizen uitgebreid en hebben ze de zorg voor, de begeleiding van en het onderwijs aan deze meisjes kunnen verbeteren. Free a Girl wil het bewustzijn over het bestaan van kinderprostitutie vergroten. Dit doen ze door gerichte voorlichting te geven op scholen, evenementen en via de media. En ook door de actie Lock me up- Free a Girl. Op zaterdag 20 mei om 23.00 uur worden de laatste twee deelnemers vrijgelaten en is de actie afgelopen.

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Back to top button