Nieuws uit ZwolleSportVoorpagina

Openluchtbad Zwolle met ‘extra chloor’ open vanaf 13 juni

Zwolle – Maandagochtend is een begin gemaakt met het vullen van het Openluchtbad Zwolle. Normaal duurt het vullen van de baden ongeveer drie a vier dagen. Maar door werkzaamheden van Vitens bij het Engelse werk is de druk van het water iets lager waardoor het nu zes a zeven dagen zal duren voordat al het water erin zit. Op 13 juni 2020 kan er voor eerste keer gezwommen worden in het bad. Al gelden er wel heel wat corona maatregelen.

Zo moet er thuis worden gedoucht, de zwemkleding moet vooraf onder de gewone kleding worden aangetrokken en na het zwemmen is het direct naar huis. “Op de ligweide liggen is er nu even niet bij”, vertelt Rinette van der Vliet van het openluchtzwembad in Zwolle.

Tijdssloten

Om bij mooi weer wachtrijen voor de ingang te voorkomen wordt er dit seizoen uitsluitend gewerkt met tijdssloten. Via een computersysteem kunnen de leden twee uur boeken op een dag. Op deze manier wordt er vooraf gereserveerd en is altijd bekend hoeveel mensen er in het zwembad zijn.

 

Naast de maatregelen voor de bezoekers is er ook een aanpassing in de samenstelling van het zwembadwater. “Vanuit de overheid is afgesproken dat de chloorwaarden omhoog moeten en de ph-waarden naar beneden. Wij zullen met de inregeling van de chemicaliën daar rekening mee houden,” aldus Rinette van der Vliet, voorzitter vereniging openluchtzwembad.

 

Vanuit de overheid is afgesproken dat de chloorwaarden omhoog moeten en de ph-waarden naar beneden Rinette van der Vliet, Openluchtbad Zwolle

 

Veel maatregelen en een korter seizoen. Of de start half juni het verlies voor het openluchtbad alsnog goed kan maken is nog maar de vraag. Normaal heeft het zwembad ook inkomsten van de kaartverkoop voor introducees die de leden meenemen.  Dat is er dit jaar niet.

Het Openluchtbad is een rijksmonument uit 1933 dat wordt geëxploiteerd door de Vereniging Openluchtbad Zwolle. Iedereen kan lid worden van deze vereniging. De leden verrichten zes uur vrijwilligerswerk per seizoen. Op deze wijze hebben de leden nu al 28 jaar lang het complex onderhouden.

Gerelateerde artikelen

Controleer ook
Close
Back to top button