Nieuws uit ZwolleSportVoorpagina

Openluchtbad Zwolle kijkt terug

Zwolle – De Vereniging Openluchtbad Zwolle kijkt terug op een seizoen dat ze niet snel zullen vergeten. In het voorjaar zat Nederland op slot door het coronavirus. Later dan gepland en met de nodige maatregelen kon het Openluchtbad op 13 juni gelukkig toch open. In nauw overleg met de gemeente heeft het bestuur samen met vaste vrijwilligers, de beheerders een plan uitgewerkt. Bezoekcijfers werden doorgerekend, een online reserveringssysteem aangekocht, er zijn verwijsborden en posters gemaakt, instructies en roosters zijn bijgewerkt; kortom het was een enorme klus. En dat plan werd tweewekelijks besproken en waar nodig bijgesteld.

Open met beperkingen

Hierdoor kon het Openluchtbad gelukkig toch open, zij het met beperkingen. In de loop van het seizoen konden de maatregelen zelfs wat worden versoepeld. En ook het Winkeltje kon weer open. Al met al kijkt het bestuur terug op een bijzonder seizoen en is zij blij dat het bad toch open kon voor haar leden.
3.321 leden

In totaal hebben dit jaar 3.321 leden hun abonnement verlengd. Dat is iets minder dan de helft van het record-aantal leden van 7000 in 2019. Er zijn ruim 30.000 reserveringen gemaakt door de banenzwemmers, de last minute zwemmers niet meegeteld. Samen met alle bezoekende kinderen wordt het bezoekersaantal dit jaar geschat op 60.000. Financieel gezien blijft het spannend, maar de Vereniging lijkt iets beter uit te komen dan gevreesd. Het bestuur gaat nog in overleg met de Gemeente Zwolle over mogelijke compensatie.

Het bestuur bedankt de trouwe leden, vrijwilligers en donateurs die dit jaar mogelijk hebben gemaakt. Het was de moeite waard! Voor alle mensen die dit jaar niet konden komen vanwege het virus: we hebben jullie gemist. We kijken er naar uit om volgend jaar iedereen weer terug te zien, gezond en wel.

Gerelateerde artikelen

Back to top button