Nieuws uit ZwolleSportVoorpagina

Openluchtbad Zwolle al over de 100.000 bezoekers door zeer warm zomerweer

Zwolle – Het Openluchtbad Zwolle heeft woensdagmiddag de 100.000ste bezoeker mogen ontvangen. Een absoluut record voor het openluchtbad dat normaal gemiddeld zo’n 70.000 badgasten per jaar verwerkt.  Too Kroon en Henk Krukkert waren samen met hun kleinkinderen de gelukkigen. Ze kregen een zwemabonnement voor 2019 aangeboden.

Foto: ©Peter Denekamp – Openluchtbad Zwolle

Het openluchtbad aan de Ceintuurbaan ging dit jaar op zaterdag 27 april open voor het nieuwe zwemseizoen en dat beloofde een hele mooie te worden. Vanaf de eerste dagen is het bijna aaneengesloten mooi en zonnig zwemweer geweest. Op 9 juli werd dan ook al de 60.000ste bezoekers verwelkomd. In de laatste warme vakantieweken kwamen daar nog eens 40.000 bezoekers bij. Het einde is nog niet in zicht. Pas op 23 september kan de balans worden opgemaakt als de laatste openingsdag erop zit.

Het bad had niet alleen een grote aantrekkingskracht op de badgasten, ook was er volop belangstelling vanuit de landelijke media. Zo bezochten de ‘van Rossems’ van het gelijknamige programma, op 19 juli,  het Openluchtbad in Zwolle. Ze maakten opnames waarbij specifiek aandacht was voor de architectuur en historie. Dit programma wordt in 2019 uitgezonden. Ook was er maandagavond 6 augustus kort aandacht voor het bad op Radio 1. In het programma ‘Met het oog op morgen’ werd het bad als één van de mooiste in Nederland genoemd.

Gerelateerde artikelen

Back to top button