Nieuws uit ZwolleVerkeerVoorpagina

Twee kruisingen IJsselallee deels afgesloten van 17 tot en met 22 oktober

Zwolle – In de periode van 17 tot en met 22 oktober worden de verkeerslichten vervangen op de kruisingen van de IJsselallee met de Spoolderbergweg en de Nieuwe Veerallee. Tijdens de werkzaamheden is het niet mogelijk om vanaf de IJsselallee af te slaan naar de Spoolderbergweg en Nieuwe Veerallee, en om via deze wegen de IJsselallee op te rijden.

Er worden omleidingen ingesteld. Nood- en hulpdiensten kunnen met hulp van verkeersregelaars door het werkgebied rijden.

Het is lastig te voorspellen precies hoe lang de werkzaamheden gaan duren en dus ook hoe lang de afsluitingen nodig zijn. Delen van de kruisingen gaan dan ook mogelijk eerder dan gepland weer open. Daarom raadt de gemeente aan de omleidingsborden goed in de gaten te houden.

Herstel detectielussen

De verkeerslichten werken met detectielussen in de weg. Deze kunnen kapotgaan. De gemeente herstelt deze storingen op verschillende momenten in het jaar. Hiervoor moet er in de weg gezaagd worden, wat vaak kort verkeershinder geeft. De precieze momenten waarop de gemeente deze storingen herstelt, zijn niet ver van tevoren te bepalen door andere werkzaamheden, waaronder spoedstoringen.

Verkeershinder tijdens werkzaamheden

Tijdens werkzaamheden moet de gemeente wegen soms tijdelijk (gedeeltelijk) afsluiten. Voor uw veiligheid als weggebruiker, maar ook voor die van de mensen die de werkzaamheden uitvoeren. Dit veroorzaakt hinder. Vooral de eerste dagen, doordat verkeer doorrijdt tot de afsluiting, ondanks de aanwijzingen op de borden. De gemeente vraagt hiervoor het begrip van de weggebruikers.

De gemeente doet er alles aan om de hinder zo klein en kort mogelijk te houden. Zo maakt zij vooraf altijd een omleidingsplan met daarin de omleidingsroutes, en zet zij verkeersregelaars in. Ook kijkt de gemeente tijdens de werkzaamheden of er knelpunten zijn, samen met de aannemer. En stelt zij verkeerslichten in de buurt anders in, zodat deze vaker op groen gaan en meer verkeer doorlaten. Zodra het kan, stellen we de weg weer open voor verkeer.

Gerelateerde artikelen

Back to top button