Nieuws in 60 secondenNieuws uit ZwolleTV KortVoorpaginaZorg & Welzijn

Openluchtbad gaat 25e jaar in na bezetting sympathisanten uit de Wipstrik

Zwolle – Reikhalzend is er naar uitgekeken, de opening van het Openluchtbad aan de Ceintuurbaan in Zwolle. De leden wacht een mooi zwemjaar, met diverse festiviteiten vanwege het 25-jarig jubileum van vereniging Openluchtbad.

Het Openluchtbad is dit jaar twee weken langer open dan voorgaande jaren en er wordt een proef gedaan met ruimere openingstijden. Zwemmen kan dit jaar tot en met 24 september. Ook worden de openingstijden in juli en het eerste weekend van augustus verruimd. Het bad is dan ’s zaterdags van 11.00 tot 20.00 uur open en op zondag van 09.00 tot 20.00 uur.

Bezetting

Ook worden diverse activiteiten gehouden in het kader van het 25-jarig bestaan van de Vereniging Openluchtbad Zwolle. Het is al weer 25 jaar geleden dat oud-beheerder Ron van der Berg, Paul Uil en andere zwemmers en sympathisanten uit de wijk door bezetting van het bad weten te voorkomen dat de gemeente het Openluchtbad sloot. Maandenlang kampeerden zij in tenten op het zwembadterrein. De bezetters overwonnen uiteindelijk en de sloophamer ging de kast in.

Monument

Het OLB werd enerzijds gered doordat het de monumentenstatus kreeg en anderzijds omdat een van de voorzitters van het eerste uur, Reinier Herpel, een systeem bedacht waarbij mensen lid konden worden van het OLB als ze daarbij ook een paar uur vrijwilligerswerk voor hun rekening zouden nemen. Deze verenigingsvorm werkt nog steeds en is de kracht van het voortbestaan van ons Openluchtbad.

Om het 25-jarig bestaan van de Vereniging te vieren zijn er dit seizoen verschillende feestelijke activiteiten voor jong en oud. Houd de site in de gaten voor het programma.

Programma

24 juni Rico en Fakkelteit Rap workshop voor jong én oud
26 -30 juni Zwem4daagse met diverse extra activiteiten
25 augustus Moonlightswimming (onder voorbehoud van goed weer)
10 september Open monumentendag

 

Openluchtbad website

 

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Back to top button