Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

Opening uitzichtpunt Westerveldse Bos

Dé plek waar de Vecht en het Zwarte Water samenvloeien

Zwolle – Wethouder Ed Anker opende donderdagochtend samen met een groep kinderen van de Michaëlschool het vernieuwde uitzichtpunt in het Westerveldse Bos. Dé plek in Zwolle waar de Vecht en het Zwarte Water samenvloeien.

De opening van het uitzichtpunt staat symbool voor alle onderdelen die in de afgelopen jaren zijn gerealiseerd om het landschap rond de Vecht de toegankelijker te maken en tegelijkertijd de natuur te versterken. Zo zijn er twee ‘laarzenpaden’ door de omgeving van Langenholte aangelegd: avontuurlijke wandelroutes waarbij laarzen of stevige schoenen onmisbaar zijn. Daarvoor is ook een wandelbruggetje aangelegd bij de Aalanden.

Er is in totaal geïnvesteerd in 6 hectare nieuwe natuur langs de Vecht in Langenholte, met onder meer een knoflookpaddenpoel aan de Brinkhoekweg. Qua omvang is dit vergelijkbaar met 12 voetbalvelden. Het opknappen van het uitzichtpunt in het Westerveldse bos is één van de laatste onderdelen. Vanaf nu kunnen natuurliefhebbers vanaf dit punt van het prachtige uitzicht genieten.

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.
Back to top button