Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleProgramma'sVoorpagina

Opening seizoen 2017 bij vernieuwde Landgoed Anningahof

Zwolle – Op 20 mei opende mevrouw drs. A.Th.B. Bijleveld, Commissaris van de Koning van Overijssel het seizoen 2017 van beeldenpark Landgoed Anningahof. Het oorspronkelijke park heeft in ruim anderhalf jaar tijd een spectaculaire metamorfose ondergaan. De aanleg van het vrijwel geheel vernieuwde park van ca 5,5 hectare biedt vanaf dit seizoen een fraai decor voor de tentoonstelling “Beelden 2017”. Meer dan 120 verschillende soorten bomen en struiken zijn geplant en een grote waterpartij slingert door het gehele park. Een meer dan 500 meter lange en 5 meter hoge geluidswal vormt tevens de begrenzing van het park.

Dit jaar tonen 70 kunstenaars ongeveer 80 buitenbeelden en 60 beelden in de binnenruimten. Hoewel het accent op de hedendaagse beeldhouwkunst ligt toont Anningahof met “Beelden 2017”, als enig park in Nederland, tegelijkertijd werken van:
• een selecte groep oude meesters,
• een groot aantal hedendaags bekende en gerenommeerde kunstenaars,
• een kleine groep jong talent en experiment.

Landgoed Anningahof

Daarmede wordt ook inzicht gegeven in hoe de Nederlandse beeldhouwkunst zich ontwikkelt. Tal van monumentale en museale werken zijn in de tentoonstelling opgenomen waardoor het park het karakter heeft gekregen van een groot buitenmuseum. Opmerkelijk is o.a. dat langs een deel van de waterpartij een 12 meter hoog geheel gerestaureerd beeld van André Volten is geplaatst. Dit werk is door het European Patent Office (EPO) geschonken aan de Stichting Vrienden van Landgoed Anningahof. De indrukwekkende en verrassende tentoonstelling is mede door de bijzondere entourage toegankelijk voor een breed publiek. Naast Beelden 2017 zijn er dit jaar verschillende extra tentoonstellingen.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren